Εκπνέει τη Δευτέρα η παράταση για την υποβολή συμμετοχής στο διαγωνισμό Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας με θέμα "Εικόνες από επαγγέλματα και δραστηριότητες που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου".

Πρόκειται για διαγωνισμό Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρεία Κρήτης και της Μηνιαίας Εφημερίδας «Πυξίδα της Πόλης» ( www.pyxida.gr) με την υποστήριξη της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων.

Ο διαγωνισμός

Ο φακός του φωτογράφου εστιάζει στον άνθρωπο, στο χώρο, το αντικείμενο, την δραστηριότητα και αποτυπώνει… Σκηνές από επαγγελματικές δραστηριότητες με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που ασκεί μια δραστηριότητα. Επίσης σκηνές από επαγγελματικές δραστηριότητες που υπονοούν την ύπαρξη του ανθρώπινου στοιχείου.

Δικαίωμα στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από εθνικότητα, τόπο διαμονής, χώρα, κλπ..

Οι φωτογραφίες θα κριθούν από 5μελή επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τους Θεοδωρόπουλο Δημήτρη, Διευθυντή φωτογραφίας, επίκουρο καθηγητή, ΑΠΘ-τμήμα κινηματογράφου, Κόη Σάββα, φωτογράφο μέλος του ΔΣ της ΛΕΦΚΙ, Πλατή Νίκο, συγγραφέα, Σγουράκη Γιώργο, Πολιτικό Επιστήμονα, Παραγωγό - Σκηνοθέτη, πρόεδρο Ελλήνων παραγωγών κινηματογράφου - τηλεόρασης, Σιάκα Θ. Σπύρο, δρ. στην Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση, Σκηνοθέτη animation, εκπαιδευτικό.

Θα δοθούν 3 βραβεία και 3 έπαινοι.

Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα γίνει στα Χανιά, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αμέσως μετά την λήξη του διαγωνισμού. Παράλληλα θα αποτελέσουν υλικό για έκδοση πολυτελούς φωτογραφικού λευκώματος το οποίο θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό (ανεξαρτήτως βραβείων ή αναρτήσεων).

Αναλυτικά πληροφορίες για τον διαγωνισμό και την εξέλιξη του μπορείτε να βρείτε στο blog του διαγωνισμού (http://epaggelmata-poy-xanontai.blogspot.com/ ), στην ιστοσελίδα της ΠΕΚ (www.pe-kritis.gr) και στην ιστοσελίδα της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (http://www.lefkichania.gr/).

Πληροφορίες : [email protected] και [email protected]