Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η αντιφασιστική διαδήλωση και πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων «η επέτειος δεν είναι μόνο μέρα μνήμης αλλά και αφετηρία για να κλιμακώσουμε την αντιφασιστική δράση μπροστά στην απειλή του φασισμού που ξεπροβάλλει ξανά ενισχυμένη από τις πολιτικές της κυβέρνησης των υποκλοπών, του ρατσισμού, της καταστολής και της ακρίβειας.

Η κινητοποίηση στις 28 Σεπτέμβρη, στο Εφετείο, μέρα που συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β΄ βαθμό, έχει τεράστια σημασία. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν αφήνουμε περιθώρια στην κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την ατζέντα του ρατσισμού, που ανοίγει ξανά το δρόμο στα «ορφανά» της Χρυσής Αυγής και τους υπόλοιπους φασίστες.

Η έκρηξη οργής που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβρη του 2013, δυνάμωσε το αντιφασιστικό κίνημα, ανάγκασε την κυβέρνηση, την αστυνομία και την δικαιοσύνη να αποσύρουν την ασυλία που παρείχαν στους φασίστες. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη δίκη που οδήγησε τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στην καταδίκη ως εγκληματική οργάνωση και στη φυλακή, τον Οκτώβρη του 2020. Τώρα, όμως, με την έφεση και τη δίκη σε β΄ βαθμό, ο φύρερ Μιχαλολιάκος και τα ορφανά του, Λαγός και Κασιδιάρης, επιχειρούν να πάρουν τη ρεβάνς, να βγουν από τα κελιά γρηγορότερα, με μείωση των ποινών τους, για να συνεχίσουν τη δολοφονική τους δράση.

Δε χωρά κανένας εφησυχασμός! Θα δώσουμε ξανά τη μάχη, για να πέσουν ακόμη μεγαλύτερες ποινές στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, στους φονιάδες χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των μεταναστών και των αγωνιστών των κινημάτων……»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook