Σκληρή επιστολή προς τον υπουργό εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη έστειλε το ΕΚΗ αναφορικά με το κλείσιμο του ΙΚΑ στη Νέα Αλικαρνασσό.

Στην επιστολή σημειώνεται μεταξύ άλλων πως "η απόφαση της αναστολής λειτουργίας του εν λόγω Παραρτήματος, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, που προκειμένου να εξυπηρετηθούν, θα είναι πλέον αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και μάλιστα μέσα στο κυκλοφοριακό χάος του κέντρου του Ηρακλείου, σε υποκατάστημα που ήδη αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασφαλισμένων του κέντρου του Ηρακλείου."

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:"Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ εδώ και δύο μήνες ότι καμία αλλαγή λειτουργίας ή αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Αλικαρνασσού δεν πρόκειται να γίνει, ενημερωθήκαμε σήμερα για την πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να αναστείλει τη λειτουργία του παραρτήματος Ν. Αλικαρνασσού. Tο εν λόγω παράρτημα εξυπηρετεί μια πολυπληθέστατη περιοχή (Κατσαμπάς, Αγ. Αικατερίνη, Πατέλλες, Ν. Αλικαρνασσός, Καλλιθέα κλπ) και παράλληλα τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Η απόφαση της αναστολής λειτουργίας του εν λόγω Παραρτήματος, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, που προκειμένου να εξυπηρετηθούν, θα είναι πλέον αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και μάλιστα μέσα στο κυκλοφοριακό χάος του κέντρου του Ηρακλείου, σε υποκατάστημα που ήδη αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασφαλισμένων του κέντρου του Ηρακλείου.

Για αυτούς τους λόγους εκφράζουμε την αντίθεση μας στην εν λόγω απόφαση, και σας ζητούμε να παρέμβετε στη Διοίκηση του ΙΚΑ προκειμένου να ανακαλέσει την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του ΙΚΑ στην Ν. Αλικαρνασσό για να αποτραπεί αυτή η αρνητική εξέλιξη που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων και ιδιαίτερα των ασφαλισμένων της περιοχής της Ν. Αλικαρνασσού".