Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης (27/09) δράσεις με επίκεντρο το Ενετικό λιμάνι της πόλης. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν δυο μέρη.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ένας κύκλος ομιλιών και συζήτηση με εκπροσώπους από την Περιφέρεια Κρήτης το Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Μετά το πέρας της συζήτησης διοργανώθηκε μια ξεχωριστή «παραδοσιακή στράτα» ακόμα πιο εντυπωσιακή με τη συμμετοχή όλων των παραδοσιακών συλλόγων.

Forum με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο “Μίκης Θεοδωράκης”

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε ένας κύκλος ομιλιών και συζήτηση στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν ζητήματα όπως η «Αειφορία για τον Προορισμό και Ευφορία για τον Άνθρωπο», «Ενέργειες του Δήμου Χανίων και τεχνικός σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού αγαθού» και το Ερευνητικό έργο του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε θέματα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Το παρόν στη συζήτηση έδωσαν ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Χανίων Νεκτάριος Ψαρουδάκης, ο Κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείο Κρήτης Κων/νος-Αλκέτας Ουγγρίνης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης Αλέξανδρος Βαζάκας και η Καθηγήτρια & Διευθύντρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωτσάκη Αμαλία.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε στο σκοπό της σημερινής συζήτησης. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι « Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμό ο Δήμος Χανίων διοργανώνει μια συζήτηση με όλους τους φορείς του τουρισμού στον τόπο μας. Μια συζήτηση που έχει σκοπό να αναδείξει τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του δήμου τόσο στην προώθηση και στα έργα υποδομής αλλά κυρίως να προκαλέσει μια συζήτηση για τα συγκριτικά μας πλεονέκτημα και να τα αναδείξουμε ακόμα περισσότερο αλλά να δούμε και πως μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνείο Κρήτης Αλέξανδρος Βαζάκας αναφέρθηκε στη σχέση του τουρισμού με τη σχολή Αρχιτεκτόνων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Η σημερινή παρουσίαση έχει να κάνει με τη σχέση της σχολής Αρχιτεκτόνων με τον τουρισμό, μια πολύ δυνατή σχέση. Η σχέση αυτή φαίνεται τόσο στα μαθήματα, στο κομμάτι το εκπαιδευτικό καθώς και στο κομμάτι των διεθνών συνεργασιών με διάφορα δίκτυα και συσχετίζει άμεσα τον τουρισμό με τον πολιτισμό και τέλος στο κομμάτι των ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία η σχολή μας υπάρχει μεγάλη σχέση με τα Χανιά και την Κρήτη».

Με τη σειρά του και ο Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείο Κρήτης, Κων/νος-Αλκέτας Ουγγρίνης αναφέρθηκε στη στενή σχέση του τουρισμού και της πόλης των Χανίων με τη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «Ο τουρισμός αποτελεί έναν πολύ βασικό παράγοντα της ζωής της πόλης και η σχολή Αρχιτεκτόνων μηχανικών μέσα από τις δραστηριότητες της μπορεί να προσφέρει πολλά και στην προστασία και στην ανθεκτικότατα αλλά και πιο εστιασμένες εφαρμογές που μπορούν να δώσουν στον τουρισμό άλλες διαστάσεις. Η σχολή μας και ο τουρισμός παντρεύονται σε κάθε επίπεδο. Είναι αδύνατον να μιλάμε για τα Χανιά είναι αδύνατον να μην συζητήσουμε για τον τουρισμό. Είναι πιο εστιασμένο ωστόσο στα Ευρωπαϊκά προγράμματα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook