Με μεγάλες φιλοδοξίες, όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκε στην εκδήλωση στο “Μίκης Θεοδωράκης” στα Χανιά καταφτάνει η Jet2holidays και η Jet2.com στα Χανιά

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία αλλά και εταιρεία tour operator σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων νομού Χανίων πραγματοποίησαν αναλυτική ενημέρωση για τα επιχειρηματικά σχέδια, στην Ελλάδα, της Jet2.com και Jet2holidays για τα επόμενα χρόνια, όπως επίσης και ο προγραμματισμός των δύο εταιρειών για την καλοκαιρινή περίοδο 2023.

Ένας προγραμματισμός που προφανώς είναι άμεσα συνδεδεμένος με τα Χανιά αφού στο πρόγραμμα της εταιρείας για το 2023 έχουν προστεθεί τρεις προορισμοί από το Μπρίστολ για τα Χανιά, από το East Midlands στη Σαντορίνη και από το αεροδρόμιο Στάνστεντ στην Αθήνα

Η εκδήλωση απευθύνθηκε αυστηρά σε επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, ενώ παρόντες ήταν τοπικοί φορείς αλλά και μέλη της διοίκησης της Fraport.

Οι νέοι προορισμοί

Την ωριαία παρουσίαση εκ μέρους της εταιρείας Jet2holidays και Jet2.com έκανε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Heapy.

“Το 2024 περισσότερες πτήσεις στα Χανιά”

Mεταξύ των πιο χαρακτηριστικών τοποθετήσεων του ήταν, “Κάνουμε παρουσίαση για πρώτη φορά στα Χανιά. Έχουμε δύο προορισμούς τα Χανιά και το Ηράκλειο. Από το 2019 έως το 2023 η εταιρεία βελτιώθηκε σε επίπεδο προορισμών κατά 102%. Θέλουμε οι πελάτες μας να έρχονται στην Κρήτη και να μένουν σε ξενοδοχείο και όχι σε air bnb. Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων βάλτε κρεββάτια, εμείς έχουμε θέσεις. Στα Χανιά ξεκινούν το 2023 οι πτήσεις για Μπρίστολ, αλλά το 2024 ελπίζουμε ότι οι πτήσεις θα επεκταθούν”.

Επεσήμανε δε ο κ. Heapy ότι “στόχος μας είναι η παράταση της τουριστικής περιόδου. Αισιοδοξούμε ότι η παράταση τουριστικής περιόδου μπορεί να προκύψει από αρχές του 2024. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να μείνουμε σταθεροί στο μοντέλο μας”.

Άμεση συνεργασία με τους ξενοδόχους

Ο κ. Heapy δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία του θα συνεργαστεί άμεσα με τους τοπικούς ξενοδόχους, ενώ κατά την παρουσίασή του τόνισε την ανάπτυξη που έχει η Jet2Holiday, στις κατηγορίες “επιχειρήσεις αναψυχής”, “ταξιδιωτικοί πράκτορες”, σε επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών, βιωσιμότητας της ίδιας της εταιρείας, ενώ τόνισε και ενέργειες της εταιρείας που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συνολικά στις 1,3 εκατομμύρια θέσεις αυξάνει τη χωρητικότητά της στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2023 ο όμιλος Jet2.com και Jet2holidays, μεγάλο μέρος του οποίου (πάνω από μισό εκατομμύριο) θα αφορά την Κρήτη.

Σε ερώτηση εκ μέρους της Fraport του Alexander Zinell, Διευθύνοντος Σύμβουλου της Fraport προς τον κ. Heapy για το τι περιμένει την επόμενη περίοδο, ο τελευταίος απάντησε: “Πρέπει να είμαστε πολύ μετρημένοι. Περιμένουμε ένα πολύ σκληρό περιβάλλον οικονομικό και όχι μόνο”.

“Δεν μπορεί να γίνει μαγικά η επέκταση”

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Χανίων Μανώλης Γιαννούλης επεσήμανε: “Έρχονται νέες προοπτικές στον τουρισμό. Οι νέες προοπτικές εξαρτώνται από τις συνεργασίες που πρέπει να γίνονται. Η επέκταση του τουρισμού είναι ένας στόχος. Στόχος να φτάσουμε στις αρχές Νοεμβρίου. Το 2022 είναι έτοιμο να ρίξει τις κουρτίνες ενόψει των νέων στόχων που θέλουμε. Ο τουρισμός είναι το καύσιμο για την Κρήτη για να δημιουργήσει νέες προοπτικές. Με την Jet2 πιστεύω ότι τα Χανιά μπορούν να γίνουν σημαντική αγορά για τη βρετανική αγορά. Σε επίπεδο εθνικοτήτων εξάλλου η βρετανική αγορά είναι η πρώτη στο αεροδρόμιο Χανίων”.

“Η επέκταση σεζόν θέλει αγώνα για να προσελκύσουμε τους ταξιδιώτες. Να ενισχύσουμε τον Απρίλιο, τον Οκτώβριο και τις αρχές Νοέμβρη. Η επέκταση δεν γίνεται μαγικά”, τόνισε ο κ. Γιαννούλης.+

“Η Jet2 είναι μια εταιρεία που ξεκίνησε το 2019 θέλει να επενδύσει στα Χανιά και μας τόνισε ότι από το 2023 θα κάνει επαύξηση των δρομολογίων”, τόνισε o Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Στο τέλος της παρουσίασης, η Ένωση Ξενοδόχων νομού Χανίων προσέφερε παραδοσιακά δώρα στους εκπροσώπους της εταιρείας που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook