Η δημιουργία νέων παιδικών χαρών και η ανάπλαση των υφιστάμενων, σε Οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης, δρομολογήθηκε σήμερα (3/10/’22) με την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Κατασκευή και συντήρηση κοινόχρηστων Παιδικών Χαρών», από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκη με τον ανάδοχο εργολάβο.

Πρόκειται για έργο Προϋπολογισμού 500.639, 36 €, που χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου, με το οποίο θα κατασκευαστούν τέσσερις νέες Παιδικές Χαρές στο Δήμο Ρεθύμνης και θα ανακατασκευαστούν – εκσυγχρονιστούν άλλες έξι υφιστάμενες, προκειμένου να καταστούν ασφαλείς και λειτουργικές για τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

  1. Οι νέες παιδικές χαρές πρόκειται να κατασκευαστούν στις Τοπικές Κοινότητες Αρμένων, Κούμων, Πρίνου και Καστέλου.
  2. Οι υφιστάμενες που θα αναπλαστούν βρίσκονται στις Τ.Κ. : Ατσιποπούλου, Βαλσαμόνερου, Γωνιάς, Καλονύκτη, Μυριοκεφάλων και Κούφης.

Σε κάθε παιδική χαρά θα τοποθετηθεί δάπεδο ασφαλείας από βότσαλο, φωτιστικά σώματα, καθιστικά παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων και υπαίθρια κρήνη για την εξυπηρέτηση των χρηστών.

Όπου δεν υπάρχει περίφραξη περιμετρικά της παιδικής χαράς, θα κατασκευαστεί κιγκλίδωμα

Επιπλέον, οι νέες παιδικές χαρές θα εξοπλιστούν με σύγχρονα παιχνίδια που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς ψυχαγωγίας των παιδιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook