Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν το σενάριο της αυτοκτονίας στην υπόθεση εξαφάνισης της 48χρονης Ευρυδίκης και, παρά τις έρευνες στην περιοχή της λίμνης Κρεμαστών στην Ευρυτανία, δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος ζωής της γυναίκας. Σύμφωνα με μαρτυρίες από το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον της 48χρονης, κατά το παρελθόν η Ευρυδίκη φαίνεται να είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει προσπαθώντας να πέσει από μια γέφυρα. Πιο συγκεκριμένα, τότε είχε κινηθεί προς τη γέφυρα της Επισκοπής, πάλι στη λίμνη Κρεμαστών, αλλά τότε είχε αποφευχθεί το απονενοημένο διάβημα.

Οι έρευνες των αρχών στρέφονται και σε άλλα στοιχεία, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η 48χρονη λίγες ημέρες πριν εξαφανιστεί τηλεφώνησε στη δικηγόρο της μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της, λέγοντάς της ότι ο άνδρας της τη χτυπούσε για τρεις συνεχόμενες ημέρες, ενώ η τελευταία φορά που άπλωσε χέρι πάνω της ήταν στην εργασία της και συγκεκριμένα στο ιατρείο όπου εργαζόταν ως βοηθός μικροβιολόγου. Εκείνη την ημέρα πήγε στην αστυνομία, κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό της και, επειδή λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η 48χρονη, σύμφωνα με πλητοφορίες, είχε προβλήματα στο γάμο της και αναζητούσε συμβουλές για να προχωρήσει στο διαζύγιο. Την ημέρα που η Ευρυδίκη εξαφανίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε δει τον σύζυγό της, ο οποίος πήγε στο σπίτι της παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί. Η 48χρονη ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα αλλά δεν προχώρησε σε μήνυση, καθώς θεώρησε ότι ο σύζυγός της θα σεβόταν την απόφαση του δικαστηρίου και θα έμενε μακριά της. Λίγες ώρες προτού εξαφανιστεί, τηλεφώνησε στη δικηγόρο της ενημερώνοντάς την ότι θα πήγαινε στο λογιστή της αλλά και σε γιατρούς για κάποιες εξετάσεις.

Σε εκείνο το τηλεφώνημα προς τη δικηγόρο της η Ευρυδίκη ήταν αρκετά αναστατωμένη καθώς ο σύζυγός της είχε εισβάλλειστο σπίτι της. Η δικηγόρος της ενημέρωσε την αστυνομία αλλά όταν έφτασαν στο σπίτι της 48χρονης εκείνη τους έδιωξε ισχυριζόμενη ότι ο σύζυγός της είχε φύγει. Όταν εξαφανίστηκε, το αυτοκίνητό της βρέθηκε κλειδωμένο, και στη θέση του συνοδηγού υπήρχε το κινητό της τηλέφωνο και μια ιδιόχειρη επιστολή στην οποία η 48χρονη φέρεται να αναφέρει την πρόθεσή της να εξαφανιστεί.

Εκτός από τη λίμνη, οι Αρχές ερευνούν και τη στεριά, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει και το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου αφού όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Στο έργο της αναζήτησης συνέδραμε υποβρύχιο drone του ΟΦΚΑΘ, εθελοντικής διασωστικής ομάδας που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη. Το μηχάνημα κατήλθε στο βυθό της λίμνης σε βάθος δεκάδων μέτρων ακολουθώντας το στίγμα που είχε δώσει το σόναρ του Ερυθρού Σταυρού και τα σημεία που υπέδειξαν οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, ωστόσο δεν εντόπισε ίχνη της αγνοούμενης.

ot.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook