Μετά από τέσσερις αναβολές, σήμερα έχει προγραμματισθεί να γίνει στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων στα Χανιά, η δίκη 18 ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για την πολύκροτη υπόθεση εμπορίας κοκαΐνης, η οποία είχε αποκαλυφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2018.

Αρχικά είχαν κριθεί ως προσωρινά κρατούμενοι οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους, αλλά σταδιακά αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός από έναν ο οποίος βρίσκεται στο κατάστημα κράτησης Χανίων για άλλη αιτία.

Αρχικά η δίκη είχε προγραμματιστεί  να γίνει τον Απρίλιο του 2020 , όμως τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορωνοϊού, προκάλεσαν ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα λόγω του αριθμού των διαδίκων.

Έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2020, όμως και πάλι λόγω των μέτρων πήρε νέα αναβολή για τον Μάιο του 2021, όταν αναβλήθηκε για άλλη μια φορά για τον Ιανουάριο του 2022, που αναβλήθηκε για τέταρτη φορά.

Το βαρύ κατηγορητήριο

Οι 18 που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κατηγορούνται για τις εξής πράξεις:

1) Της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση

2)Της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, με τις ειδικότερες μορφές της εισαγωγής, προμήθειας, αγοράς, πώλησης, διάθεσης, διανομής, αποθήκευσης, κατοχής, μεταφοράς και μεσολάβησης.

3) Της νομιμοποίησης εσόδων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πρώτου κατηγορούμενου, για συγκάλυψη της αλήθειας ως προς την προέλευση της περιουσίας και σε βάρος του 11ου κατηγορούμενου για κατοχή περιουσίας.

4) Της παράνομης κατοχής όπλων και φυσιγγίων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.

5) Της παράνομης κατοχής κυνηγετικών όπλων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.

Δείτε εδώ όλα τα ρεπορτάζ του Flashnews.gr για την υπόθεση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook