Ο μεγάλος ευκάλυπτος στο ύψος του Αγροκηπίου δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων συχνά πυκνά προκαλούσε πολλά προβλήματα από τα κλαδιά που έσπαγαν.

Κάποιες φορές έπεφταν στον χώρο από κάτω με άμεσο κίνδυνο για τους διερχόμενους πεζούς και κυρίως οδηγούς οχημάτων και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Το αποκορύφωμα ίσως ήταν η πτώση κλαδιών πάνω σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, ένα από τα οποία κόπηκε με αποτέλεσμα από το βραχυκύκλωμα να προκληθεί – ευτυχώς – μικρή πυρκαγιά, αλλά δίπλα στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr, ξαφνικά εμφανίστηκε ιδιωτικό συνεργείο και έκανε ένα «γερό» κλάδεμα του ευκάλυπτου, προκαλώντας και τις εύλογες απορίες για το ποιος έδωσε την εντολή για να γίνει αυτό που άλλωστε ήταν και το ζητούμενο.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, το ιδιωτικό συνεργείο μίσθωσε ο ΔΕΔΔΗΕ Χανίων , ο οποίος αν και δεν είναι ο αρμόδιος, βλέποντας ότι το θέμα είχε γίνει μπαλάκι μεταξύ άλλων αρμοδίων και προκειμένου να μην ξανασυμβεί πρόβλημα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, αποφάσισε να κλαδευτεί ο ευκάλυπτος.

Να σημειωθεί ότι εφόσον το δέντρο δεν «πειραχτεί» την επόμενη Άνοιξη θα πετάξει και πάλι βλάστηση με φρέσκα κλαδιά τα οποία δεν σπάνε τόσο εύκολα όσο τα παλιά ξερά κλαδιά των ευκαλύπτων.

Από κει και πέρα ίσως θα είναι πιο εύκολο να κρατηθεί η «κόμη» του ευκαλύπτου σε λογικά πλαίσια και να μην πάρει τις τεράστιες διαστάσεις που είχε.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook