Κριτική για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενημέρωση γύρω από το θέμα της καταγραφής της περιουσίας του δήμου Χανίων, ασκήθηκε σήμερα από παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης: «Ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτα για την καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Για 5ο εξάμηνο δεν γνωρίζουμε ποια είναι η περιουσία του δήμου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Βάμβουκας ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα της καταγραφής των ακινήτων του δήμου καθώς όπως είπε: «Θέλει προσοχή το θέμα. Είδαμε πόσο σημαντικό είναι και στην περίπτωση των ακινήτων της εκκλησίας στο Ακρωτήρι».

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χαζηράκης, είπε ότι: «Έχουν γίνει συναντήσεις με τοπικούς συμβούλους και έχουν ανακαλυφθεί ακίνητα που δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν. Έγινε για πρώτη φορά τοπογράφιση όλων των ακινήτων της περιουσίας του δήμου – ήδη έχει τοπογραφηθεί η περιοχή των Κεραμιών. Κινούμε διαδικασίες για εγκλωβισμένα ακίνητα για δεκαετίες, όπως στη ΣΙΔΑΛ, στη Νικηφόρου Φωκά, στο Μαράθι»

Ο κ. Χαζηράκης ανέφερε ότι στις συναντήσεις που έγιναν δεν υπήρξε συμμετοχή συμβούλων, με τον κ. Λουτσέτη, τον κ. Φραγκάκη αλλά και τον κ. Λιβάνιο που είναι μέλος της επιτροπής να εξανίστανται. Ειδικά ο κ. Λιβάνιος είπε ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Χατζηδάκης: «Δε θυμάμαι να μας έχει καλέσει κανείς σε συνάντηση και να μην πάω»

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook