Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας (13/2), ο ΓΓ του ΕΟΤ και πρώτος επιλαχών να αναλάβει τη “χηρεύουσα” έδρα λόγω του θανάτου του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη, ο Δημήτρης Φραγκάκης με προσωπική του δήλωση που εστάλη στα ΜΜΕ επεσήμανε ότι δεν θα την κάνει αποδεκτή, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του.

Ο δεύτερος επιλαχών, Γιάννης Κασσελάκης (βάσει και του αριθμού των ψήφων που έλαβε στις βουλευτικές εκλογές του 2019) έκανε αποδεκτή την συνταγματική πρόσκληση να αναλάβει αυτός τη θέση που έμεινε κενή λόγω του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον Γιάννη Κασσελάκη και όπως μας τόνισε, η ορκωμοσία του θα γίνει την Τρίτη (14/2) το πρωί στη Βουλή από τον πρόεδρο του Σώματος. Μάλιστα, η ορκωμοσία θα γίνει στις 09:45 το πρωί της Τρίτης (14/2).

Ο ίδιος πάντως δεν θέλησε να αναφερθεί στο τι συναισθήματα του δημιουργούν οι εξελίξεις που προέκυψαν, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές.

Σε ερώτηση αν έχει ενημέρωση για την ημερομηνία των εκλογών, μάς τόνισε ότι δεν γνωρίζει καθώς είναι ένα ζήτημα που χειρίζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook