Οι Βιγλάτοτες περιόδευσαν στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου έως και 11 Μαρτίου για σεμινάρια παραδοσιακών χορών της Κρήτης.

Δάσκαλοι έμπειροι και σεβαστοί από τον παραδοσιακό σύλλογο Βιγλάτορες, ο πρόεδρος και ιδρυτής του συλλόγου Βιγλάκης Ιωσήφ και η δασκάλα Μανιουδάκη Ελευθερία, αφιλοκερδώς ξεκίνησαν τις εργασίες στους κρητικούς συλλόγους και στα ελληνικά σχολεία, από το Wellington της Νέας Ζηλανδίας στη συνέχεια στο Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν τη Μελβούρνη, την Τασμανία, την Καμπέρα και στη βόρεια επικράτεια του Ντάργουιν.

Επίσης επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Ο πρόεδρος και εθνικό στέλεχος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας Τσουρδαλάκης Αντώνης, εκφράζει στους δασκάλους ειλικρινείς ευχαριστίες για την επιτυχημένη αυτή δράση την οποία και εμπνεύστηκε με σκοπό ενθαρρύνουν την ελληνική νεολαία κρητικής και μη κρητικής καταγωγής.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα αφομοίωσης σε σχεδόν όλα τα κρητικά σωματεία της Αυστραλίας, με τα παιδιά να έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους μετά από σχεδόν 18 μήνες κλειστών σωματείων.

Αντιλαμβανόμενη λοιπόν την αγωνία αυτή ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας θεώρησαν υποχρέωση να βοηθήσουν όλα τα μέλη σωματεία της Ομοσπονδίας να κάνουν προσπάθειες να επιστρέψουν οι νέοι στα χοροδιδασκαλεία των συλλόγων ενώ με την παρουσία των χοροδιδασκάλων να αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον των παιδιών μετά την πανδημία.

Οι Βιγλάτορες, ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο για την άμεση στήριξη του προγράμματος κάνοντας την συγκεκριμένη περιοδεία πραγματικότητα. Η περιοδεία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την οικονομική ενίσχυση της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook