Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του διαγωνισμού «Τάρτα με άρωμα Κρήτης» το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων- Νεώριο Μόρο. Ο διαγωνισμός διεξάγεται για δεύτερη χρονιά από τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό καθαρά παιδαγωγικό, αποκλειστικά για σπουδαστές σχολών και τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης -Αρτοποιίας του νόμου Χανίων .

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δυο γύρους όπως και πέρυσι, με τον πρώτο γύρο να γίνεται στις εγκαταστάσεις των σχολών και ο δεύτερος γύρος και τελικός στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων- Νεώριο Μόρο. Οι διαγωνιζόμενοι αναμετρήθηκαν στην παρασκευή αλμυρής και γλυκιάς τάρτας.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν ο chef Stéphane Jakic, καθηγητής στη σχολή Ferrandi Paris, ο Jean Marie Hoffman, chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο chef pâtissier Στέλιος Παρλιάρος και ο chef pâtissier Δημήτρης Χρονόπουλος και Brand Ambassador Valrhona.

Επίσης στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στα Χανιά Κατερίνα Καστρινάκη-Γελασάκη και η πρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου κα Στέλλα Κουτσουπάκη.

Στους διαγωνιζόμενους δόθηκε η επιλογή ανάμεσα σε 6 διαφορετικές ζύμες γαλλικής τάρτας pâte sucrée, pâte sablée, pâte sablé bretonne, pâte brisée, pâte feuilleté (σφολιάτα), tarte flambée ενώ η γέμιση (και η γενικότερη φιλοσοφία) πρέπει να προέρχεται από την Κρητική Γη.

Το έπαθλο που θα δοθεί στον σημερινό νικητή είναι η μεγάλη ευκαιρία για πρακτική άσκηση στην Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας ή στον Στέλιο Παρλιάρο, στις Γλυκιές Αλχημείες.

Χορηγός επικοινωνίας Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook