Η Βελγίδα Kristell Van Hove ζει στην Κρήτη 20 χρόνια. Εξερευνώντας το νησί και τη φυσική ομορφιά του, αποφάσισε να μείνει για πάντα εκεί και να δημιουργήσει ένα μοναδικό μικρό οικολογικό, αργοτουριστικό συγκρότημα. Η «Λίμνη» απέχει 7 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, και έχει θέα στην παραλία της Αμμουδάρας.

Το μικρό συγκρότημα, που άνοιξε πέρυσι εκτείνεται σε 1,5 στρέμμα ορεινής γης, περιτριγυρισμένο από ελαιόδεντρα, χαρουπιές και άγρια αρωματικά φυτά. Αποτελείται από δύο σπίτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 6 άτομα και λειτουργούν όλο το χρόνο.

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι κατασκευάστηκαν με φυσική δόμηση, από χώμα και άχυρο.

Όπως λέει στο news24/7 η κα. Van Hove κατάφερε να πάρει τις άδειες το 2015, για να χτίσει τελικά τρία κτήρια, ένα εργαστήρι-γραφείο-σπίτι-δοκιμαστήριο και δυο ξενώνες. «Όλα έγιναν μαζί και για τα περισσότερα, ειδικά οι κατασκευές με χώμα και άχυρο, απαίτησαν πολύ προσωπική εργασία. Έπρεπε να ακολουθήσουμε το ρυθμό της φυσικής δόμησής, όμως οι καθυστερήσεις αφορούσαν κυρίως οικονομικά θέματα, αφού δεν μπορούσαμε να ενταχθούμε σε προγράμματα επιδότησης, η να πάρουμε τραπεζικά δάνεια. Ήταν μεγάλος αγώνας να ολοκληρώσουμε το έργο μας, όπως ήταν μεγάλη η χαρά μας όταν ανοίξαμε πέρυσι».

Όπως χαρακτηριστικά λέει η κα. Van Hove «δεν μας λείπει τίποτα σαν διαμονή από ένα συμβατικό κτίριο σε γενικές γραμμές, αλλά δεν έχουμε πισίνα, η θάλασσα φαίνεται από κάθε ξενώνα και ειδικά από τα κρεβάτια των μεγάλων δωματίων, ενώ και η παραλία βρίσκεται 1,5 χλμ. από το χώρο μας. Δεν έχουμε wifi, άλλα έχει καλό σήμα, για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα του κινητού τους». Όπως τονίζει με έμφαση «Η καλύτερη σύνδεσή που έχουμε είναι αυτή με τη φύση».

news24/7

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook