Ξανά θέμα συζήτησης στο ΔΣ Χανίων η τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης περί ανάπλασης της πλατείας Γαλατά.

Το θέμα αφορά ένα κομμάτι δρόμου από την πλατεία στον Γαλατά μέχρι την οδό Σπυριδάκη μήκους 77 μέτρων για το αν πρέπει να μονοδρομηθεί ή όχι! Υπάρχει έτοιμη μελέτη περί μονοδρόμησης του δρόμου και δημιουργία πεζοδρομίων (την εισηγείται η δημοτική αρχή), ενώ η Τ.Κ. Γαλατά θέλει να παραμείνει διπλής κατεύθυνσης για να διευκολύνονται οι κάτοικοι.

Στο τέλος της πολύωρης διαβούλευσης -στο δεύτερο πλέον μέρος της- την Δευτέρα (3/4) το σώμα καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής με ψήφους 19-17 “κατά”.

Νωρίτερα, στο ΔΣ εκλήθη (μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας) η μελετητική ομάδα που απάντησε σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων επιδιώκοντας να εξηγήσει τον τρόπο που χειρίστηκαν το ζήτημα και τονίζοντας ότι “επιθυμούμε να λυθεί το ζήτημα ώστε να εξυπηρετείται η τοπική κοινωνία”.

Επί της ουσίας δεν άλλαξαν πολλά πράγματα από αυτά που έγιναν πριν από 10 περίπου ημέρες, όπου το θέμα συζητήθηκε για σχεδόν τρεις ώρες και όχι μόνο δε βρέθηκε λύση αλλά είχαμε την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, με το θέμα να επανέρχεται την Δευτέρα (3/4)

Δείτε τι τροποιήσεις προτείνει η τοπική κοινότητα Γαλατά.

“Μαραθώνια” η συζήτηση

Πάλι το ζήτημα πήρε χρονική έκταση, με αρκετές αντεγκλίσεις και με την αντιπολίτευση σε γενικές γραμμές να ζητά να ακουστεί η άποψη της τοπικής κοινωνίας.

“Αυτό το θέμα έχει συζητηθεί 9 ώρες! Ντρέπομαι!”, είπε ο πρόεδρος του ΔΣ Ευτύχης Δαμιανάκης σε κάποια στιγμή της συζήτησης, αποχωρώντας από την έδρα.

Ο δήμαρχος Χανίων υποστηρίζοντας της κυκλοφοριακής μελέτης ρώτησε τους συμβούλους: “η τροχαία γιατί είναι υπέρ της μονοδρόμησης; Την επηρέασε κανείς; Πρέπει να ψηφιστεί σήμερα η μελέτη διότι αν πάει στην Αποκεντρωμένη, η Αποκεντρωμένη αξιολογεί αποφάσεις, δεν είναι γνωμοδοοτικό όργανο. Δεν μπορούμε να διαβιβάσουμε εισήγηση”.

“Θέμα που απασχολεί την κοινότητα του Γαλατά. Η μονοδρόμηση ενός κομματιού δρόμου δημιουργεί πρόβλημα. Η δημοτική αρχή δεν αξιολόγησε τις κατευθύνσεις των τοπικών”, ανέφερε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης.

“Η τοποθέτηση του δημάρχου ήταν μια απολογία προς τους κατοίκους”, τόνισε η δημοτική σύμβουλος Νίκη Αποστολάκη.

“Πάντα υπάρχουν τρόποι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Δημιουργούνται επίσης στο ΔΣ αμφιβολίες. Μήπως πρέπει να επιβεβαιωθούν κάποια πράγματα σε σχέση με τις αποστάσεις του επίμαχου δρόμου; Να βρεθεί ένας εναλλακτικός χώρος πάρκινγκ”.

Καμιά μελέτη δεν μπορεί να χαλάσει για 60 μέτρα. Αλλού είναι το ζητούμενο. Ο δήμαρχος στο κλείσιμο του δεν είπε τίποτα. Θέλει να πετάξει απέξω 600 ανθρώπους που έχουν μια άποψη;”, επεσήμανε ο Νίκος Βουρλάκης.

Επικριτικός στο τέλος κατά της δημοτικής αρχής ήταν και ο Σεραφείμ Ρίζος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook