Διακοπή δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην εκδίκαση για τα πλημμελήματα που αφορούν στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας Αγίας Σκεπής.

Η δίκη διακοπή για τις 12 Μαΐου λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Στο εδώλιο βρίσκονται συνολικά 24 κατηγορούμενοι ανάμεσα τους ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, οι ιδιοκτήτριες της δομής, ο γενικός γιατρός, νοσηλευτές και υπάλληλοι της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας. 

Οι κατηγορίες που έχουν ασκηθεί είναι για παράβαση καθήκοντος, πλαστογράφηση, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ηθική αυτουργία, δικαστικής χρήση ψευδούς πιστοποιητικού.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας οι συνήγοροι επικαλέστηκαν μια σειρά από δικονομικά θέματα που είχαν ανακύψει και κατέθεσαν μια σειρά από ενστάσεις που είχαν στο δικαστήριο, τις οποίες μετά από εξέταση τους απορρίφθηκαν.


Παράλληλα σήμερα πάρθηκε από το δικαστήριο θετική απόφαση ώστε η Μαρία Παπαδάκη να είναι παράσταση στην υποστήριξη κατηγορίας.

Στις δηλώσεις του ο συνήγορος των δυο ιδιοκτητριών του οίκου ευγηρίας έκανε λόγο στο γεγονός ότι δεν γίνεται να εκδικαστεί το κομμάτι της υπόθεσης που αφορά στα πλημμελήματα όσο εκκρεμεί το μέρος που αφορά στα κακουργήματα καθώς όπως τόνισε «δεν μπορείς να δικάσεις ένα πλημμεληματικό σκέλος που βασίζεται για παράδειγμα σε έκδοση ψευδών ιατρικών γνωματεύσεων αν δεν κριθεί η αιτία των θανάτων και τι οδήγησε στην αιτία θανάτου αυτών των ανθρώπων. Δεν μπορείς να δικάσεις την ουρά χωρίς να δικάσεις ολόκληρη την υπόθεση».

Τι συμβαίνει με την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος του Καλογέρη 

Την ίδια στιγμή σε αναμονή βρίσκονται ακόμα οι διαδικασίες για την προσθήκη του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογέρη στους Κατηγορούμενους της υπόθεσης. 

Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Καλογέρη είχε δοθεί απαλλακτικό βούλευμα που τον «έβγαζε» από τους κατηγόρουμενους της υπόθεσης. 

Ωστόσο το αρμόδιο τμήμα του Αρείου πάγου εξέτασε τον απαλλακτικό βούλευμα και προχώρησε στην αναίρεση του. Αυτή τη στιγμή αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προσθήκη του κ. Καλογέρη στους κατηγορούμενους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook