Μία νέα ηλεκτρονική απάτη μέσω email στοχοποιεί ανυποψίαστους χρήστες με σκοπό να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά. Το συγκεκριμένο μήνυμα, που έχει φτάσει σε πολλές ηλεκτρονικές θυρίδες, κάνει λόγο για επιστροφή φόρου μέσω της Ελληνικής Φορολογικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να γίνει πιο αληθοφανές, ο ψεύτικος λογαριασμός χρησιμοποιεί λογότυπο του gov.gr.

Το εν λόγω email γράφει: «Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 600,13 ευρώ. Για να διασφαλίσουμε ότι η επιστροφή πιστώνεται στο σωστό λογαριασμό, πρέπει πρώτα να επικυρώσουμε τα στοιχεία του λογαριασμού σας προτού μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την επιστροφή σας. Για να γίνει αυτό, παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας».

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί

Με σχετική ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί το κοινό για τη διαδικτυακή απάτη, τονίζοντας ότι καμία τράπεζα και δημόσια υπηρεσία δεν ζητά τραπεζικούς κωδικούς και αποτρέπει τους χρήστες να “πατήσουν” τα επιτήδεια λινκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook