Λίγο πριν τις δέκα το πρωί της Παρασκευής συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τα πλημμελήματα που αφορούν στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας Αγίας Σκέπης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση αιτήματος για αναβολή από δυο συνηγόρους από την πλευρά των κατηγορούμενων το οποίο απορρίφθηκε και έτσι η δίκη συνεχίζεται κανονικά.

Στη συνέχεια οι συνήγοροι κατέθεσαν αίτημα στην έδρα με το οποίο ζητάνε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τα πλημμελήματα μέχρι να εκδικαστεί το κομμάτι της υπόθεσης που αφορά στα κακουργήματα.

Παράλληλα κατατέθηκε αίτημα από συνηγόρους να διαχωριστεί η υπόθεση και να δικαστούν ξεχωριστά οι ιδιοκτήτριες και οι εργαζόμενοι στην δομή από τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους και τους αιρετούς.

Στο εδώλιο βρίσκονται συνολικά 24 κατηγορούμενοι ανάμεσα τους ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, οι ιδιοκτήτριες της δομής, ο γενικός γιατρός, νοσηλευτές και υπάλληλοι της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας.

Οι κατηγορίες που έχουν ασκηθεί είναι για παράβαση καθήκοντος, πλαστογράφηση, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ηθική αυτουργία, δικαστικής χρήση ψευδούς πιστοποιητικού.

Παράλληλα σε αναμονή βρίσκονται ακόμα οι διαδικασίες για την προσθήκη του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογέρη στους κατηγορούμενους της υπόθεσης καθώς αναμένεται ακόμη η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Καλογέρη είχε δοθεί απαλλακτικό βούλευμα που τον «έβγαζε» από τους κατηγόρουμενους της υπόθεσης.

Ωστόσο το αρμόδιο τμήμα του Αρείου πάγου εξέτασε τον απαλλακτικό βούλευμα και προχώρησε στην αναίρεση του. Αυτή τη στιγμή αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προσθήκη του κ. Καλογέρη στους κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook