Στον χώρο δίπλα στα Νεώρια στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΜέΡΑ25 με ομιλητή τον Γραμματέα του κόμματος Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος προσήλθε με την σύζυγό του.

Στην εκδήλωση παρουσία των υποψηφίων βουλευτών Χανίων του ΜέΡΑ 25 μελών, φίλων και ψηφοφόρων ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στα βασικά σημεία των πολιτικών θέσεων του κόμματος.

Ξεκινώντας άσκησε δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το περιστατικό το οποίο συνέβη στην Κυψέλη στην Αθήνα, όταν ο κ. Μητσοτάκης πήγε και χαιρέτησε τους εκπροσώπους των κομμάτων που ήταν σε προεκλογικά περίπτερα, αλλά η εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 αρνήθηκε να του σφίξει το χέρι.

«Πρόκειται για μια από αυτές τις φορές που τα μέλη υπερέβησαν την ηγεσία. Εγώ θα του έδινα το χέρι….Αστικά κατάλοιπα..» είπε ο κ. Βαρουφάκης για να συμπληρώσει: «Η σύντροφος μου έβαλε τα γυαλιά», ενώ αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν υπάρχει «πολιτικός πολιτισμός» με αυτή την κυβέρνηση ανέφερε πως «τέσσερα χρόνια ο ελληνικός λαός βιώνουμε μια απίστευτη αστυνομοκρατία ….»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφερόμενος στις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης , είπε πως «αυτή η κυβέρνηση αλλά και η όποια συγκυβέρνηση θα είναι καταστροφή για την Κρήτη» υποστηρίζοντας πως τον φυσικό πλούτο θα τον καρπωθούν οι ξένες εταιρείες και στον τόπο θα μείνει μόνο η μόλυνση.

Ιδιαίτερη επίθεση άσκησε και κατά των Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Σταθάκη σε ότι αφορά στην πώληση της ΔΕΗ και το χρηματιστήριο ενέργειας ,  χαρακτηρίζοντάς τους ως χειρότερους από την Θάτσερ, ενώ παρουσίασε και τις θέσεις του ΜέΡΑ 25 σε ότι αφορά στα κόκκινα δάνεια.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τις εκλογές της 21ης Μαΐου ως «πρόβα τζενεράλε» ισχυριζόμενος πως «ο Μητσοτάκης θα τις κάψει για να πάμε σε δεύτερες εκλογές και με το καλπονοθευτικό σύστημα, να εισπράξει το μπόνους των 30 εδρών».

Σε ότι αφορά στην εξωτερική πολιτική έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κινήματος αδεσμεύτων κρατών.

Καταλήγοντας και απευθυνόμενος στους νέους είπε «είστε καταδικασμένοι να δίνετε τον ίδιο αγώνα συνεχώς, αλλά τώρα ξέρετε πως το ΜέΡΑ25 δεν θα σας προδώσει…»

Στο τέλος της εκδήλωσης ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάλεσε δίπλα του τους υποψήφιους  βουλευτές Χανίων του κόμματος.

Τη Δευτέρα ο κ. Βαρουφάκης θα βρεθεί στο Ηράκλειο για την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook