Ομιλία στο Ηράκλειο πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Τετάρτη (17/5).

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναμενόταν, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

“Ήρθε η ώρα της αλλαγής, η Κρήτη υπογράφει την αλλαγή. Η Κρήτη ξαναδιώχνει έναν Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου. Ως εδώ με την αλλαζονεία, με την αδιαφορία και την οικογενειοκρατία. Δεν νταγιαντούμε άλλο με αυτή την κυβέρνηση, ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

“Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την Κυριακή”, είπε ο κ. Τσίπρας.

“Τον κ. Μητσοτάκη έχουν ζώσει τα φίδια της ήττας. Μόλις έγινε ζόρικη ερώτηση στο debate ομολόγησε το σκάνδαλο στην υπόθεση των υποκλοπών. Μήπως φοβάται τη δικαιοσύνη;”, ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

“Είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι το δυστύχημα στα Τέμπη εργαλειοποιείται. Δεν πίστευα στα αυτιά μου και δεν ντρεπόταν ο υπόλογος της τραγωδίας και της συγκάλυψης της τραγωδίας. Αναρωτιέμαι πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας Πρωθυπουργός. Δε νοιάζεται και δε νιώθει αυτός ο άνθρωπος. Είναι κρίμα για την Ελλάδα να έχει έναν Πρωθυπουργό που δε νοιάζεται για τους ανθρώπους και τον πόνο τους”, είπε ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων, ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“O ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την εγγύηση σταθερότητας για τη χώρα”, είπε μεταξύ άλλων. “Οδηγήσαμε τη χώρα έξω από τα μνημόνια. Τα λεφτά του λαού τα σεβαστήκαμε”, είπε ο κ.Τσίπρας, που επισήμανε ότι, “ξέρουμε πώς θα βγάλουμε τον τόπο από την κρίση”.

“Ζητάμε την εντολή αλλαγής και προοδευτικής διακυβέρνησης από τον ελληνικό λαό. Μας λένε ότι το πρόγραμμά μας είναι ακριβό. Το πρόγραμμα μας έχει κόστος για αυτούς που ανησυχούν. Για τα funds, τα καρτέλ της ενέργειας, στους αεριτζήδες των κρατικών συμβάσεων. Τελειώνει από Δευτέρα το πάρτι που είχαν στήσει. Το δείχνουν ότι φοβούνται και ανησυχούν”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλείνοντας τόνισε: “Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει δεύτερη κάλπη. Να υπογράψετε στην κάλπη το συμβόλαιο των 11 άρθρων για την αλλαγή! Να ξαναβάλετε την Κρήτη μπροστά! Να ξαναγράψει ιστορία ο λαός για να ξαναφέρουμε τη δημοκρατία στην εξουσία”.

Δείτε live την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook