Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά, Αλέκος Μαρινάκης και Γιάννης Ντουνιαδάκης, περιόδευσαν στο Κέντρο Υγείας Βάμου και συναντήθηκαν με τους εργαζομένους.

Συζήτησαν θέματα που αφορούν τις ελλείψεις του κέντρου υγείας Βάμου και ανέδειξαν τις εργασιακές συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι του κέντρου.

Σε σχετική ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ, αναφέρεται:

«Στη συζήτηση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στα Χανιά, Αλέκου Μαρινάκη και Γιάννη Ντουνιαδάκη, με εργαζόμενους από το κέντρο υγείας Βάμου, κυριάρχησε πως στην ύπαιθρο ο λαός βιώνει ακόμα περισσότερο τις ελλείψεις στην Υγεία με τα Κέντρα Υγείας να είναι δραματικά υποστελεχωμένα και με τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα μεταφοράς, έχει φέρει τους εργαζόμενους στα όρια ψυχολογικής και σωματικής εξάντλησης, με απανωτές εφημερίες και δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και όλα αυτά με σημαντικές συνέπειες που αφορούν στην ίδια την ποιότητα της περίθαλψης των ασθενών. 

Αυτή η κατάσταση απεικονίζεται και στο Κέντρο Υγείας Βάμου, που βρίσκεται σε οριακή λειτουργία, παρά την εντατικοποίηση της εργασίας και τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των εργαζομένων της περιοχής ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, ιδιαίτερα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων που δεν έχουν να πληρώσουν για την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μια κατάσταση που εντείνεται μετά  την απαράδεκτη απόφαση της 7ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, με την οποία μετακινούνται ειδικευόμενοι γιατροί από τα Κέντρα Υγείας για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου ενόψει τουριστικής περιόδου. Μια απόφαση που θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στην υγεία και την περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, στην πλειοψηφία τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι, αλλά και ηλικιωμένοι, μαθητές και νεολαία αγανακτούν με την κατάσταση, όχι απλώς για τις διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό στο Κέντρο Υγείας, αλλά για τον άμεσο κίνδυνο, αν όχι διακοπής της λειτουργίας του, της αδυναμίας συνέχισης ολοήμερης λειτουργίας του. Με την τελευταία επιλογή να είναι τα Κέντρα Υγείας έξω από την πόλη ή ακόμα ιδιωτικών Δομών.

Η κατάσταση αυτή αποτυπώνει το “θαύμα” της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που αδιαφορεί ακόμα και για τις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι οι ανάγκες της Υγείας και της περίθαλψης, σε βάρος ιδιαίτερα του πιο ευάλωτου και οικονομικά αδύναμου πληθυσμού.

Διαχρονικές ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ που εφάρμοζαν πιστά την πολιτική της ΕΕ, για την σταδιακή εμπορευματοποίηση των δομών Υγείας η οποία επιταχύνθηκε με την εφαρμογή των Μνημονίων. Η σημερινή και οποιαδήποτε κυβέρνηση διαχείρισης της πολιτικής της ΕΕ υπέρ των μονοπωλίων, μόνο αποκλεισμό του λαού από τις υπηρεσίες Υγείας μπορεί να φέρει.

Αντίστοιχα, παρακολουθήσαμε και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών, με τις ελαστικές σχέσεις να κυριαρχούν. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, που προβλέπει μέσο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας τις 48 ώρες και το σπάσιμο του χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό. Έναν νόμο που όχι μόνο διατήρησε η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά τον προχώρησε και σε άλλους κλάδους. Όπως υπογράμμισαν οι υποψήφιοι βουλευτές, οι ίδιες κατευθύνσεις διαπερνάν και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο λαός του Αποκόρωνα με δυναμικές κινητοποιήσεις οργανωμένα, μαζικά μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει την κάλυψη των αναγκών του στην Υγεία. Δεν μπορεί και δεν πρέπει για άλλη μια φορά να βάλει το χέρι στην τσέπη για να λύσει το πρόβλημα την στιγμή που την ευθύνη την έχει αποκλειστικά το κράτος.

Να κατευθύνει την πάλη του στην προοπτική της ανάπτυξης που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και στην Υγεία θα αξιοποιεί την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, τον πλούτο που ο ίδιος παράγει προς αυτήν την κατεύθυνση. Να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ παντού!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook