smart
Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Στις αρχές του Φεβρουαρίου το Flashnews.gr δημοσίευσε το περιστατικό της πτώσης τούβλων στο πεζοδρόμιο στην οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τα τούβλα έπεσαν στην διάρκεια κακοκαιρίας από ένα ερειπωμένο και ουσιαστικά ετοιμόρροπο κτίριο απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μειντάνι της Χαλέπας Χανίων και από καθαρή τύχη δεν έπεσαν πάνω σε διερχόμενο.

Και καθώς οι τοίχοι του κτιρίου φαίνονται έτοιμοι να καταρρεύσουν έστω στην διάρκεια κάποιου σεισμού στο άρθρο τονιζόταν ότι «η άμεση επέμβαση των αρμοδίων είναι απολύτως αναγκαία αφενός για να κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα του πεζοδρομίου και αφετέρου για να ληφθούν τα δέοντα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα από πιθανή κατάρρευση των τοίχων.»

Όντως στο επόμενο χρονικό διάστημα κάποιοι απέκλεισαν το συγκεκριμένο τμήμα του πεζοδρομίου με συρματόπλεγμα.

Μόνο που έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες και το πεζοδρόμιο παραμένει αποκλεισμένο με τους πεζούς αλλά και τους γονείς με παιδικά καροτσάκια καθώς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα, να είναι υποχρεωμένοι να κατεβαίνουν στον δρόμο που έχει μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων.

Ο κίνδυνος κάποιος να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα είναι τεράστιος και είναι καθαρά θέμα τύχης που δεν έχει συμβεί κάποιο ατύχημα, αλλά το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι τι περιμένουν οι αρμόδιοι;

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη εάν συμβεί το μοιραίο εξ αιτίας της έκθεσης σε άμεσο κίνδυνο των πολιτών;

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook