Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την προκήρυξη των εκλογών της 25ης Ιουνίου και όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές, την πρώτη επίσημη ημέρα της προεκλογικής περιόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κρήτη στην οποία στις εκλογές της 21ης Μαΐου, για πρώτη φορά η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Μόνο που αυτή την φορά δεν θα πάει στο νησί για μια απλή ομιλία, αλλά για μια διήμερη περιοδεία – road trip – από την Σητεία μέχρι την Κίσαμο με 10 – προς το παρόν – σταθμούς, όπως προβλέπει το επίσημο πρόγραμμα.

Μιλώντας για την περιοδεία στην Κρήτη σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» και στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη είπε:

«….Θα ξεκινήσω από την Σητεία και θα καταλήξω στο Καστέλι στην Κίσαμο, θα διατρέξω όλη την Κρήτη για δύο ημέρες, θα πάω σε πόλεις και σε χωριά. Είναι μια ευκαιρία για εμένα να ευχαριστήσω και τους συντοπίτες μου, διότι, πράγματι αυτό που έγινε στην Κρήτη μου έδωσε πολύ μεγάλη – όχι μόνο πολιτική – αλλά και προσωπική ικανοποίηση.

Εμπιστεύτηκαν οι Κρητικοί  και εμένα και είναι μια ευκαιρία να τους ευχαριστήσω και να τους ζητήσω, φυσικά, να πάμε ακόμη καλύτερα στις εκλογές….»

Ο κανόνας του Κ. Μητσοτάκη για τις περιοδείες

Όμως σε παρατήρηση του Ιορδάνη Χασαπόπουλου για τις….τσικουδιές των προεκλογικών περιοδειών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε και τον κανόνα που τηρεί για να αντέχει.

Συγκεκριμένα όταν ο δημοσιογράφος θυμήθηκε την συμμετοχή του σε παλαιότερη προεκλογική περιοδεία πολιτικού αρχηγού στην Κρήτη και το σε τι κατάσταση βρέθηκε μετά από δεκάδες κεράσματα τσικουδιών, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως δεν πίνει τσικουδιές, εκτός από ελάχιστα και μόνο για το καλό.

«Υπάρχει ένας κανόνας για να μπορείς να αντέχεις στην προεκλογική περίοδο και αυτός είναι για εμένα, ότι δεν πίνεις και δεν τρώς….Τρως ελάχιστα γιατί εάν τρως στην διάρκεια της ημέρας και βαρύνεις μετά….» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 17’:30’’

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη

Τρίτη 30/5 Λασίθι και Ηράκλειο

  • 12:30 Σητεία, στο Καφέ «Thalassa» του ξενοδοχείου «ΙΤΑΝΟΣ
  • 13:15 Μακρύ Γιαλός, στάση για χαιρετισμό
  • 13:45 Ιεράπετρα, Καφέ «WAIKIKI» δίπλα από το Δημοτικό Γυμναστήριο
  • 14:45 Άγιος Νικόλαος, Καφέ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
  • 19:30 Ηράκλειο στην πλατεία Αγίου Τίτου

Τετάρτη 31/5 Ρέθυμνο και Χανιά

  • 9:45 Πέραμα στην πλατεία δημαρχείου
  • 11:15 πλατεία Βρυσών Αποκορώνου
  • 12:15 Πλατανιάς
  • 13:00 Κίσαμος στην πλατεία Τζανακάκη
  • 18:45 Θέρισο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook