Το θέμα της ενοικίασης των βοσκοτόπων στον Δήμο Πλατανιά βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης μεταξύ της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης.

Και οι δύο πλευρές έχουν επιλέξει την δημόσια ανταλλαγή επιστολών με τοποθετήσεις, απαντήσεις και ανταπαντήσεις.

Σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Ντουντουλάκης με δημόσια επιστολή του απαντά στον δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη αναφορικά με την απάντηση που είχε δώσει σε παλαιότερη επιστολή του κ. Ντουντουλάκη.

Γράφει ο κ. Ντουντουλάκης:

«Κύριε Μαλανδράκη,

Σε συνέχεια της απάντησής σας στην από 18/5/23 επιστολή μου αναφορικά με το θέμα των βοσκότοπων, θα συμφωνήσω απόλυτα στο σημείο που αναφέρετε πως όλοι κρινόμαστε όχι μόνο από αυτά που λέμε και γράφουμε, αλλά από αυτά που κάνουμε και τη γενικότερη διαδρομή μας.

Εάν θέλετε, μπορώ να δημοσιεύσω την επαγγελματική μου πορεία από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι όταν ήμουν δεκαεπτά ετών έως και σήμερα, ως εργάτης, υπάλληλος γραφείου, λογιστής και στη συνέχεια επιχειρηματίας, καθώς και όλα όσα έχω πετύχει.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη επαγγελματική μου πορεία, αισθάνομαι ικανοποίηση καθώς συν τοις άλλοις έχω καταφέρει να δημιουργήσω και μία καταπληκτική οικογένεια, το οποίο είναι και το σημαντικότερο επίτευγμα για εμένα προσωπικά.

Σε περίπτωση που χρειαστείτε περαιτέρω πληροφορίες για τη διαδρομή μου, όταν με προκαλέσετε ξανά θα σας παραθέσω αναλυτικότερα και τα διαπιστευτήριά μου.

Σας εξυπηρετεί να ισχυρίζεστε πως κατά τα έτη 2020-2021-2022 η παράταξή μας υπερψήφισε τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Δήμου Πλατανιά περί ενεργοποίησης της διαδικασίας εκμίσθωσης αγροτεμαχίων σε Συνεταιρισμούς, προκειμένου μέσω των Συνεταιρισμών να εξυπηρετηθούν και οι Δημότες. Όμως υπάρχουν πρακτικά, στα οποία είναι καταγεγραμμένα όσα έχουμε πει, για ποιο λόγο υπερψηφίσαμε, καθώς και υπό ποιες συνθήκες.

Θέτατε το θέμα στο Δ.Σ. όταν δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για διαβούλευση. Εάν δεν το υπερψηφίζαμε θα χάνονταν οι επιδοτήσεις, οι οποίες υποτίθεται πως δίνονταν στους κτηνοτρόφους. Ο ρόλος μας είναι να στηρίζουμε τα συμφέροντα των Δημοτών και στην προκειμένη περίπτωση των κτηνοτρόφων και αυτό κάναμε (όχι βέβαια στις περιπτώσεις αυτών που λαμβάνουν επιδοτήσεις ενώ δεν τις δικαιούνται).

Δε θα μπορούσαμε να καταψηφίσουμε ή να πράξουμε διαφορετικά, διότι το πρόβλημα που θα δημιουργούσαμε στους κτηνοτρόφους θα ήταν σοβαρό.

Το 2022 σας προειδοποιήσαμε πως δε θα υπερψηφίσουμε ξανά απευθείας αναθέσεις σε συνεταιρισμούς, εάν δεν εξασφαλιζόταν η δίκαιη κατανομή των επιδοτήσεων στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή στους κτηνοτρόφους ατομικά. 

Η πρότασή μας περιελάμβανε τη διαχείριση των βοσκότοπων είτε μέσω κάποιας Δημοτικής Επιχείρησης είτε με την ίδρυση ανώνυμης εταιρείας.

Αλλά εσείς είστε και ξεχασιάρηδες…

Για του λόγου το αληθές, σε δημοσίευμα σε έγκριτο μέσο αναγράφεται ως επικεφαλίδα «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκμίσθωση αγροτεμαχίων» (βοσκότοπων). Ποιος πραγματοποιεί την πρόσκληση;

Η Δημοτική Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Αυτό το αναφέρουμε προκειμένου να μην ισχυρίζεστε πως δε θα ήταν δυνατό να ιδρυθεί ανώνυμη εταιρεία για να διενεργήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Και αναφέρω τη συγκεκριμένη περίπτωση για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Τα αμφισβητούμενα αγροτεμάχια που υφίστανται λόγω της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ των στρεμμάτων που κατέχει ο Δήμος και εκείνων που έχουν εκμισθωθεί, γιατί δεν τα διεκδικείτε; Κάνετε όψιμα  λόγο για προετοιμασία δηλώσεων ιδιοκτησίας, αλλά εφόσον υπάρχει καταπάτηση δημοτικών εκτάσεων ή αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από τρίτους δεν έπρεπε να έχετε ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη;

Παρακαλούμε να δημοσιοποιήσετε πόσα στρέμματα είναι τα αμφισβητούμενα.

Αυτά αποτελούν ένα μικρό μέρος των στρεμμάτων που δεν εκμισθώνονται.

Τα περισσότερα από αυτά τα αγροτεμάχια είναι καταπατημένα και εκείνοι που τα εκμεταλλεύονται τα δηλώνουν στο Ε9, οι οποίοι μόλις παρέλθει κάποιο χρονικό διάστημα αποκτούν δικαιώματα.

Το γεγονός πως δεν προστατεύετε την περιουσία του Δήμου μας, κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου της πλειοψηφίας, αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Οι Δημότες δεν έχουν πρόσβαση στα Πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για να μπορούν να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη για τη στάση κάθε πλευράς επί κρίσιμων θεμάτων. Οφείλουμε να τους ενημερώσουμε.

Με εκτίμηση,

Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά,

Ντουντουλάκης Μανώλης»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook