Βάση της νομοθεσίας δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στο να είναι κάποιος βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος και σήμερα κατά την επίσκεψή του στην αντιπεριφέρεια Χανίων ο υποψήφιος Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «Κρήτη Μπροστά» γνωστοποίησε πως ακόμη και αν εκλεγεί βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές, θέλοντας να τιμήσει την ψήφο των πολιτών στις εκλογές του 2019 θα παραμείνει στην θέση του περιφερειακού συμβούλου μέχρι την λήξη της θητείας στις 31 Δεκεμβρίου.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Μαρκογιαννάκη και της συνάντησής του με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Λευτέρη Κοπάση, ήταν η συζήτηση των θεμάτων που αφορούν στα Χανιά και ειδικά των έργων που είναι σε εξέλιξη.

Ένα από αυτά είναι και το έργο της οδικής παράκαμψης των Τοπολίων για το οποίο ανακοινώθηκε πως ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα υπήρχαν και το έργο ξεκίνησε και πάλι με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης «σιγά – σιγά κλείνει ένας πολύ όμορφος κύκλος. Και τυπικά η θητεία μας στο Περιφερειακό συμβούλιο λήγει στις 31/12, επομένως θέλω να τιμήσω την ψήφο που έλαβα το 2019 και να μείνω μέχρι τέλους στο Περιφερειακό συμβούλιο.

Πήρα πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια, γνώρισα τα προβλήματα του νομού πάρα πολύ καλά, αλλά νομίζω ότι και έδωσα. Από το ξεκίνημα της θητείας μας, όπου ήμουν επικεφαλής της παράταξης «Κρήτη Μπροστά» επιλέξαμε να κάνουμε μια αντιπολίτευση η οποία ήταν μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις, μακριά από εντάσεις, στηριζόμενοι κυρίως στην δημιουργικότητα και στην παραγωγικότητα. Κινηθήκαμε κυρίως περιφερειακά και όχι παραταξιακά. Αυτή θα είναι και η παρακαταθήκη που αφήνω στο Περιφερειακό συμβούλιο , αν όλα πάνε καλά και στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές….»

Αναφερόμενος ο κ. Μαρκογιαννάκης στην συνεργασία που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων ανέφερε: «Ο Νίκος Καλογερής είναι ένας καλός προσωπικός φίλος, ο οποίος έχει δείξει δείγματα γραφής και της δουλειάς του όλα αυτά τα χρόνια…..Είχαμε μια πολύ καλή συνεννόηση και η συνεννόηση δημιουργεί συνεργασίες και οι συνεργασίες έχουν αποτέλεσμα. Αυτό θα συνεχίσουμε απ’ όποια θέση και αν βρίσκομαι……Βεβαίως ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ στην πολιτική, εκτιμώ όμως ότι ένας όμορφος κύκλος της ζωής μου κλείνει σιγά – σιγά και εύχομαι όλα να πάνε καλά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος…»

Τέλος ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της ΝΔ ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και τα μέλη της παράταξης «Κρήτη Μπροστά» διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ουσιαστικά εξέφρασε την βεβαιότητά του για την εκλογή του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ σε ότι τον αφορά εμμέσως πλην σαφώς ανέφερε πως επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, αλλά – όπως είπε – ο κόσμος θα αποφασίσει. Επιπλέον επιβεβαίωσε πως τα έργα για την παράκαμψη των Τοπολίων ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του έτους και να δοθεί μια σημαντική ανακούφιση στην οδική πρόσβαση προς το Λαφονήσι για τους χιλιάδες επισκέπτες.

Ο κ. Καλογερής χαρακτηρίζοντας ως πλεονέκτημα για τα Χανιά την εκλογή του Αλέξανδρου Μακρογιαννάκη στην Βουλή είπε:

«Με πολύ χαρά υποδέχτηκα τον φίλο, τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη και συνάδελφο στην Περιφέρεια. Έναν άνθρωπο με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί σχεδόν 9 χρόνια και έχει δώσει δείγματα γραφής σε ότι εννοεί εποικοδομητική συνεργασία για το καλό του τόπου.

Θεωρώ ότι ο νέος κύκλος που ανοίγει για αυτόν με την είσοδό του στην Βουλή, είναι πλεονέκτημα για εμάς στα Χανιά. Ένας νέος άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα θέματα των Χανίων και της Κρήτης και εκτιμώ ότι θα χρειαστούμε την βοήθειά του, αν μείνουμε και εμείς στην αντιπεριφέρεια – δεν ξέρω – όποιοι συνεχίσουν στην περιφερειακή αρχή….

Εύχομαι τα καλύτερα και στην προσωπική του ζωή και στην πολιτική του καριέρα η οποία ξεκινά στο Ελληνικό κοινοβούλιο και σε ότι χρειαστεί είμαστε εδώ να τον στηρίξουμε…»

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook