Κάλεσμα σε όσους διαχώρησαν τη θέση τους από το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν έκανε το πρωί του Σαββάτου ο Γιάννης Δατσέρης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 είπε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές για να συμμετάσχουν και να συνδιαμορφώσουν το νέο πρόγραμμα.

Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου ανακοίνωσε ακόμη πως την Κυριακή το βράδυ η επιτελική ομάδα που βοήθησε στην ανάδειξη του υπουργού Οικονομικών στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αυτοδιαλύεται.

Ο νέος πρόεδρος θα προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση των νέων οργάνων, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών.

Στόχος είναι η συγκρότηση της επόμενης κυβέρνησης, τόνισε.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, με διαδικτυακό του μήνυμα, απευθύνει μήνυμα-πρόσκληση συμμετοχής στις εσωκομματικές κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει: «Την Κυριακή 18.3 στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουμε ξανά. Σας προσκαλώ προσωπικά να πάρετε μέρος σε μια συλλογική πολιτική πράξη που έχει ως βασικό στόχο να ζωντανέψει την παράταξη.

Έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Οι δυο λέξεις που χρησιμοποίησα στην ομιλία μου στη συνδιάσκεψη, το περασμένο Σάββατο, απευθυνόμενος στον ελληνικό Λαό: ευχαριστώ και συγνώμη, θέλω να είναι η αφετηρία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης.

Μόνο το Εθνικό καθήκον αλήθειας και το Εθνικό καθήκον αλληλεγγύης μπορούν να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και την ανάκτηση του εδάφους που έχουμε χάσει.

Έχουμε απέναντι μας το μέτωπο της υποκρισίας, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού

Ας μη το αφήσουμε να κυριαρχήσει.

Αύριο αρχίζει η μάχη των επικείμενων εκλογών. Μαζί θα την κερδίσουμε».