Η Νομαρχιακή επιτροπή Χανίων τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της υποψηφιότητας του κ. Ιωάννη Γλύκα, η οποία τελικά κρίθηκε μη ισχύουσα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της, η νομαρχιακή επιτροπή δήλωσε πως «καθ’ όλη τη διάρκεια των δημοσιευμάτων περί της υποψηφιότητας του κ .Ιωάννη Γλύκα δικηγόρου στην περιφέρεια Α Πειραιώς και την επαγγελματική του εμπλοκή με την υπόθεση δολοφονίας του πρώην υπουργού και Βουλευτή Χανίων Σήφη Βαλυράκη, η νομαρχιακή επιτροπή τήρησε στάση ευθύνης ανάλογη με την πολιτική διαδρομή και την πορεία του αείμνηστου συντρόφου μας.

Είναι γεγονός ότι η επιλογή του κ. Γλύκα ήταν ατυχής, αλλά η άμεση απομάκρυνσή του έπειτα και  τη συνεδρίαση της επιτροπής ψηφοδελτίων την 19/6/23, επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρχε σκοπιμότητα. Είναι επίσης γεγονός και δεν χρήζει σχολιασμού, ο παραλληλισμός της ατυχούς επιλογής του κ .Γλύκα με την πολιτική ιστορία και διαδρομή του κ.Βαλυράκη, διότι αποτελούν ανόμοια και μη συγκρίσιμα μεγέθη.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής διαχρονικά, έχει τιμήσει την ιστορία του και τους πρωταγωνιστές που ταύτισαν την προσωπική τους πορεία ζωής με την πορεία του κινήματος μας.

Επομένως, γίνεται αντιληπτή η προσπάθεια συνειδητής πολιτικής εκμετάλλευσης του περιστατικού από τους κομματικούς μας αντιπάλους και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υπονοώντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τιμά τη μνήμη των στελεχών του. Δεν αποτελεί έκπληξη για την Νομαρχιακή Επιτροπή, τους φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ ο τρόπος με τον οποίο κινούνται πολιτικά και ο κ.Πολάκης και η κα. Κωνσταντοπούλου. Η πολιτική και ιστορική τους ένδεια, συνοδευόμενη από την αγωνία της πολιτικής τους επιβίωσης, τους παρασύρει στον πολιτικό κανιβαλισμό και στην προσπάθεια συναισθηματικής πλάνης του Χανιώτικου λαού, προβάλλοντας το δήθεν αφήγημα της προσβολής της μνήμης του κ. Βαλυράκη.

Ο Χανιώτικος λαός και η κοινωνία δεν ξεχνά όμως την πραγματική ιστορία και την τελευταία κοινοβουλευτική θητεία του, για το διάστημα 2009 – 2012,  όποτε για άλλη μια φορά ο Σήφης Βαλυρακής με πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Α. Παπανδρέου έδινε τον αγώνα για την πολιτική και οικονομική στήριξη της πατρίδας μας. Τότε ο κ. Πολάκης και η κα. Κωνσταντοπούλου βρισκόμενοι μαζί στον ίδιο χώρο με τις ιαχές τους  υποδαύλιζαν τον αγώνα  της χώρας μας να παραμείνει στην Ε.Ε. και στη ζώνη του ευρώ.

Είναι σαφές ότι αδυνατούν να κατανοήσουν το αποτέλεσμα της εκλογικής τους κατακρήμνισης, όχι γιατί δεν τους το επιτρέπει ο εγωισμός τους να το αντιληφθούν αλλά γιατί διακατέχονται από βαθύ πολιτικό τυχοδιωκτισμό, τον οποίο αναδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση έπραξαν και στην υπόθεση Βαλυράκη, προσπαθώντας να κάνουν κριτική όχι για τα ζητήματα που πλήττουν καθημερινά του πολίτες, αλλά στοχεύοντας στην μικροπολιτική προσπαθώντας να διαρρήξουν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο που τους αποκαλούμε χρυσούς χορηγούς του κ. Μητσοτάκη, το αποδεικνύουν σε κάθε στιγμή.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανιών, όλα τα μέλη και φίλοι του τοπικού ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα, με ήθος, και με χαμηλούς τόνους να αγωνιζόμαστε  απέναντι στα ουσιαστικά προβλήματα των συμπολιτών μας απορρίπτοντας μικροκομματικές λογικές που απαξιώνουν το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου. Τέτοιες λογικές ανήκουν σε εκείνους που η έλλειψη πολιτικής ηθικής τους ωθεί ακόμα και στην εκμετάλλευση της μνήμης των αγωνιστών του ΠΑΣΟΚ.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook