Βασίλης Διγαλάκης Βασίλης
Διγαλάκης
τ. υφυπουργός Παιδείας

Στις εκλογές του Μαΐου ο ελληνικός λαός εξέφρασε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη βούλησή του η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά, επιβραβεύοντας τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής του για την τετραετία 2019-2023. Ήταν μια επιβράβευση, αλλά και ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα να προχωρήσουμε τολμηρά και σταθερά στον δρόμο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, των μεγάλων αλλαγών για την πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, οι εκλογές αυτές έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτούς που επένδυσαν στο ψέμα, στον διχασμό, στις κρυφές ατζέντες, στα ακοστολόγητα προγράμματα και στις πολιτικές και χρονικές συγκυρίες.

Στην τετραετία που μας πέρασε έγιναν πολλά βήματα και η Ελλάδα άλλαξε προς το καλύτερο. Ανεπάρκειες και ελλείψεις δεκαετιών επιλύθηκαν. Η Ελλάδα μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και αυτό είναι απαίτηση όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Η εντολή των εκλογών του Μαΐου ήταν να προχωρήσουμε μπροστά και να δώσουμε προτεραιότητα στις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμα.

Οι σωστές πολιτικές αποφάσεις, ο σωστός σχεδιασμός, ο ρεαλισμός και η ειλικρίνεια απέναντι σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα ήταν και είναι για μας ο κανόνας για να συνεχίσουμε. Στην προηγούμενη τετραετία προχωρήσαμε σε μείωση 50 φόρων, με ετήσια ελάφρυνση 7 δισεκατομμυρίων, αυξάνοντας έτσι το εισόδημα των πολιτών. Οι πολιτικές μας δημιούργησαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, μειώνοντας την ανεργία κατά σχεδόν 7 μονάδες. Στηρίχθηκαν όλες οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αυξήθηκε τρεις φορές ο κατώτατος μισθός, αθροιστικά κατά 20%, ενώ ειδικά για τους συνταξιούχους, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δόθηκε αύξηση 8%. Παράλληλα, έγιναν αποτελεσματικές παρεμβάσεις στον χρόνο απονομής των συντάξεων. Σήμερα, οι συντάξεις βγαίνουν σε δύο έως και τρεις μήνες και αυτό αποτελεί επιτυχία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός από ζητήματα που αφορούν τα δημοσιονομικά της χώρας μας, στην προηγούμενη τετραετία, ήρθαμε αντιμέτωποι με το μεταναστευτικό καθώς και με απρόβλεπτες ενέργειες γειτονικών μας κρατών. Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Η ελληνική απάντηση ήταν και είναι μια Ελλάδα ισχυρή, ασφαλής, σταθερή στις αξίες της και στις πολιτικές της. Τέτοιες προκλήσεις δεν θα λείψουν και την επόμενη τετραετία. Θα είμαστε πάλι εκεί να τις αντιμετωπίσουμε.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που αξίζει να αναδειχθεί από τις εκλογές του Μαΐου είναι η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, καταρρίπτοντας τον μύθο της δήθεν υπεροχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ορισμένες από αυτές. Οι νέοι μάς επέλεξαν γιατί αναζητούν σταθερότητα και ποιότητα σπουδών και αξιοπρεπή επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν επιλέγουν άσυλα ανομίας, καταλήψεις και αιώνιους φοιτητές. Οι άνεργοι είδαν την προσπάθειά μας για μείωση της ανεργίας και βέβαια αντελήφθησαν ότι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις φέρνουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές. Στους επαγγελματίες αυξήθηκαν τα έσοδα, ενώ μειώθηκαν οι φόροι. Μισθωτοί και συνταξιούχοι επωφελήθηκαν με αυξήσεις. Τέλος, οι αγρότες, μέσα από κίνητρα εκσυγχρονισμού της παραγωγής τους και μείωση της φορολογίας τους, αντιλαμβάνονται την έμπρακτη στήριξη στο εισόδημά τους.

Για την επόμενη τετραετία η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα με ειλικρίνεια και τιμιότητα ανταποδίδει την εμπιστοσύνη των πολιτών με ένα σχέδιο και κοστολογημένο πρόγραμμα για μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, ψηφιακή και βέβαια ισχυρή.

Το πρόγραμμα συνοψίζεται σε τέσσερις βασικούς στόχους:

  • Ελλάδα ισχυρή, σταθερή και περήφανη.
  • Αξιοπρεπής υγεία για όλους μας. Με ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών μας.
  • Καλύτεροι μισθοί για όλους. Ειδικά για τους νέους που ξεκινούν τον εργασιακό τους βίο. Με σύγκλιση στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  • Αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, ψηφιακά μετασχηματισμένο, αλλά και φιλικό στον πολίτη.

Στις 25 Ιουνίου πάμε και πάλι στις κάλπες για να επιλέξουμε την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας και όχι αντιπολίτευση. Πάμε στις κάλπες να επιλέξουμε κυβέρνηση που πρωτίστως είναι ικανή να εφαρμόσει το σχέδιό της, εξασφαλίζοντας σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή. Σε αυτή τη μάχη κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μαζί, ενωμένοι, προχωράμε μπροστά για μια νέα Ελλάδα που θα μας κάνει περήφανους. Μια Ελλάδα που μας αξίζει!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook