Ναπολέων Σαραντίδης Ναπολέων
Σαραντίδης
Δημοσιογράφος

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου βρίσκονται όλοι όσοι εμπλέκονται στην διενέργεια των εκλογών .

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων οι 143.879 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καλούνται την Κυριακή να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 338 εκλογικά κέντρα.

Στην Π.Ε. Χανίων έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία 24  κόμματα τα ψηφοδέλτια των οποίων την Κυριακή θα παραλάβουν οι ψηφοφόροι για να επιλέξουν ποιο θα ρίξουν στην κάλπη χωρίς να βάλουν σταυρό σε υποψήφιους βουλευτές καθώς η εκλογή τους θα γίνει βάση της σειράς που είναι γραμμένοι στα ψηφοδέλτια.

Από τα 24 κόμματα , τα 17 είχαν καταθέσει ψηφοδέλτια στα Χανιά και στις εκλογές της 21/5 ενώ αυτή την Κυριακή στα εκλογικά τμήματα θα υπάρχουν και 7 ψηφοδέλτια κομμάτων που δεν είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογές.

Να σημειωθεί πως στην ανακήρυξη του Αρείου Πάγου για την εκλογική περιφέρεια Χανίων είχε συμπεριληφθεί και το «Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.» το οποίο όμως δεν παρέδωσε ψηφοδέλτια.

Στα 24 ψηφοδέλτια αναγράφονται συνολικά 86 υποψήφιοι βουλευτές ενώ να σημειωθεί πως μόνο 6 κόμματα έχουν πλήρη σύνθεση 6 υποψηφίων. Πέντε έχουν από πέντε υποψήφιους, τρία από τέσσερις, ένα έχει τρεις υποψήφιους, ένα έχει δύο υποψήφιους και τέλος 8 ψηφοδέλτια έχουν από έναν υποψήφιο βουλευτή το καθένα.

Για την ιστορία, στις εκλογές της 21/5 στην εκλογική περιφέρεια Χανίων η αποχή ήταν 39,5% η οποία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε αυτές τις εκλογές και συνολικά τα άκυρα – λευκά ήταν 2,7%.

Δείτε όλα τα ψηφοδέλτια στην Π.Ε. Χανίων με την σειρά με την οποία κόμματα και συνδυασμοί ανακοινώθηκαν από τον Άρειο Πάγο. (Με κλικ πάνω σε κάθε ψηφοδέλτιο το βλέπετε σε μεγέθυνση)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook