Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν (οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις) σήμερα σε ένα δυστύχημα, με ένα τρενάκι του λουνα παρκ στο πάρκο αναψυχής Gruna Lund στην σουηδική πρωτεύουσα Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και η διεύθυνση της εγκατάστασης.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον λόγο που το τρενάκι εκτροχιάστηκε και ένα βαγόνι έπεσε από μεγάλο ύψος, ούτε και για την κατάσταση των τραυματιών. Το πάρκο εκκενώθηκε ώστε να προχωρήσει η επιχείρηση διάσωσης. 

Αρχικά, είχε αναφερθεί πως οι τραυματίες ήταν δύο, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις εγκλωβισμένοι, με τους διασώστες να προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν.

trenaki_stokholm2

Μάρτυρας ανέφερε πως είδε δύο ανθρώπους να πέφτουν από το τρενάκι κι άλλος ένας να ακολουθεί, ωστόσο κατάφερε και πιάστηκε από ένα δοκάρι. 

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το συγκεκριμένο τρενάκι (Jetline) που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1988, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα, η συνολική διαδρομή που καλύπτει είναι 800 μέτρα και το μέγιστο ύψος στο οποίο φτάνει είναι 30 μέτρα

Δείτε βίντεο με τη διαδρομή που καλύπτει το τρενάκι Jetline στο σουηδικό λούνα παρκ

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook