Η διασκέδαση και η ανεμελιά ενός γαμήλιου πάρτι. Μετά, τρόμος και δυσπιστία. Όλα αποτυπώνονται σε ερασιτεχνικά βίντεο που τράβηξαν οι επιβάτες του Tortuga, του ιστιοφόρου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για εκδηλώσεις και χθες το απόγευμα ενεπλάκη στο δραματικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Αμάλφι της Ιταλίας.

Η 45χρονη Αμερικανίδα Adrienne Vaughan, πρόεδρος της Bloomsbury USA, της αμερικανικής θυγατρικής της Bloomsbury Publishing, του βρετανικού εκδοτικού οίκου που εξέδωσε τα μυθιστορήματα του Χάρι Πότερ, έχασε τόσο άδικα και τόσο παράλογα τη ζωή της.

Η γυναίκα βρισκόταν σε ένα ταχύπλοο το οποίο συγκρούστηκε βίαια με το ιστιοφόρο. Μαζί της, ο σύζυγός της Μάικ, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, η 12χρονη κόρη της και ο 8χρονος γιος της. Τα παιδιά δεν τραυματίστηκαν, είδαν όμως τη μητέρα τους να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια τους και είναι σε κατάσταση σοκ.

Οδηγούσε το ταχύπλοο υπό την επήρεια κοκαΐνης

Ο οδηγός του ταχύπλοου, ένας 30χρονος από την Καμπανία, σύμφωνα με τον ιταλικό ιστότοπο ansa βρέθηκε θετικός στις τοξικολογικές εξετάσεις: φέρεται να οδηγούσε το σκάφος – που είχε νοικιάσει η αμερικανική οικογένεια από εταιρεία στη Μάσα Λουμπρένσε – υπό την επήρεια κοκαΐνης.

Από τις εικόνες που κατέγραψαν οι επιβάτες του Tortuga – οι οποίες έχουν γίνει viral – είναι δυνατόν να ανατρέξει κανείς στις στιγμές αμέσως μετά την τραγωδία: η μουσική στο σκάφος χαμηλώνει ξαφνικά, ο χορός και τα γέλια σταματούν και επικρατεί απελπισία.

Τραγωδία και απελπισία

«Ω, Θεέ μου», φωνάζουν περισσότεροι από ένας επιβάτες, κοιτάζοντας προς την αριστερή πλευρά του σκάφους και αντικρίζοντας το ταχύπλοο το οποίο είχε καταστραφεί από τη σύγκρουση. Μια καταστροφή που αμαύρωσε τον γάμο ενός ζευγαριού από το εξωτερικό που είχε επιλέξει να γιορτάσει στο Tortuga και, πάνω απ’ όλα, μετέτρεψε τις διακοπές της αμερικανικής οικογένειας στην Ιταλία σε τραγωδία. Αφού επισκέφθηκαν τη Ρώμη, η άτυχη οικογένεια είχε αποφασίσει να μείνει στο Αμάλφι.

Και χθες το απόγευμα αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι στη θάλασσα. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι το ταχύπλοο ταξίδευε με μεγάλη ταχύτητα όταν συγκρούστηκε με το ιστιοφόρο. Η Εισαγγελία του Σαλέρνο έχει ξεκινήσει έρευνα την οποία ανέθεσε στο Λιμεναρχείο, το οποίο έχει συγκεντρώσει πολλά στοιχεία.

Το μηχανοκίνητο σκάφος καταστράφηκε από την πρόσκρουση

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι η σύγκρουση μεταξύ του ταχύπλοου και του ιστιοφόρου μήκους 45 μέτρων ήταν εξαιρετικά σφοδρή.

Ο Tony Gallo, καπετάνιος του Tortuga, δήλωσε στο Fanpage.it: «Περίπου 500 μέτρα από την ακτή, ένα σκάφος που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση άλλαξε απότομα πορεία με μεγάλη ταχύτητα, μας έκοψε κυριολεκτικά τον δρόμο και στη συνέχεια έπεσε κάτω από την πλώρη μας. Τη στιγμή της σύγκρουσης, το σκάφος μου είχε κλείσει τις μηχανές του. Το άλλο, όπως φαίνεται και από τα βίντεο που παραδόθηκαν στη δικαιοσύνη, είχε ακόμη ενεργοποιημένη την προπέλα, ακόμη και μετά τη σύγκρουση».

Η Vaughan, η οποία ήταν πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury Publishing για περίπου δύο χρόνια, γνωστό στέλεχος στον εκδοτικό κόσμο, κατέληξε στο νερό κοντά στις προπέλες, με βαθιά και σοβαρά τραύματα. Αρχικά διασώθηκε από δύο γιατρούς που επέβαιναν στο ιστιοφόρο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Αμάλφι με ένα διερχόμενο ταχύπλοο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο σύζυγός της Μάικ υπέστη μώλωπες στον ώμο και κάποια τραύματα για τα οποία νοσηλεύτηκε, μαζί με τα δύο παιδιά τους (που παρέμειναν σώα) στο νοσοκομείο του Ραβέλο. Ο οδηγός του ταχύπλοου υπέστη τραυματισμό στη λεκάνη και κάταγμα πλευρών. Ο καπετάνιος νοσηλεύεται στα επείγοντα του νοσοκομείου του Σαλέρνο, όπου, ως είθισται, υποβλήθηκε σε τοξικολογικές εξετάσεις. Οι οποίες αποδείχθηκαν θετικές. Αναμένονται πλέον οι αποφάσεις των δικαστικών αρχών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook