Το exit poll που ετοίμασαν από κοινού οι μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων συγκεντρώνοντας στοιχεία από τα εκλογικά κέντρα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 7 το απόγευμα.

Από τα στοιχεία του exit poll αναμένεται να δοθούν οι πρώτες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της σημερινής εκλογικής βραδιάς που συνίστανται στα εξής:

Αν θα έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θσα υποχωρήσει από τα ποσοστά που συγκέντρωσε στις εκλογές του Μαΐου, αν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα αυξήσει τη δύναμή του και κυρίως αν η σημερινά βραδιά θα είναι θρίλερ για πέντε κόμματα που φλερτράρουν με την είσοδο στη Βουλή.

Όπως εξήγησε ο ο διευθύνων σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης, μόλις κλείσουν οι κάλπες, δηλαδή στις 19:00 το απόγευμα, θα έχουμε εικόνα από το 80% των exit polls και μέχρι τις 20:00 θα έχουμε το 100% του αποτελέσματος.

Σημειώνεται ότι στις 20:30 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα από το υπουργείο Εσωτερικών βάσει των πραγματικών δεδομένων

Στο 40,77% η συμμετοχή που ανακοίνωσε στις 5 το απόγευμα το υπουργείο Εσωτερικών

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε στις 5 το απόγευμα ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η συμμετοχή στις εκλογές ήταν της τάξης του 40,77%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ανακοίνωση του ΥΠΕΣ η συμμετοχή έως τις 16:00 με 16:30 στο 88% των εκλογικών τμημάτων ανερχόταν στο 40,77%, μειωμένη κατά περίπου 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα στις εκλογές του Μαϊου που ήταν στο 48,76%. Μέχρι εκείνη την ώρα είχαν προσέλθει στις κάλπες 3.564.116 ψηφοφόροι.

Οι εκλογικές περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής ήταν ο Βόρειος τομέας Αθήνας με 48,13% και ακολουθούν με περίπου 45% η Β’ Θεσσαλονίκης, η Ανατολική Αττική, η Φθιώτιδα, ο Νότιος τομέας Αθήνας και το Ηράκλειο Κρήτης

Στον αντίποδα, χαμηλά ποσοστά συμμετοχή κάτω του 30% εμφάνιζαν Φλώρινα, Κεφαλονιά, Λακωνία και Ευρυτανία

Ο κ. Σταυριανουδάκης ενημέρωσε και ότι η συμμετοχή στον Εβρο κυμαίνεται στο 39,54% και στη Ροδόπη λίγο κάτω από το 37%.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook