Με την κατάρτιση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να ασχοληθεί την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να έχει ορκιστεί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο βασικός κορμός έχει ήδη καταρτιστεί και αυτό που απομένει είναι να συμπληρωθεί, με τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως σε κάποια χαρτοφυλάκια θα υπάρξουν καραμπόλες και εκπλήξεις, όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι υπουργοί Επικρατείας θα είναι ο Άκης Σκέρτσος, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Μάκης Βορίδης που θα έχει υπό την εποπτεία του και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Θα εγκατασταθεί μάλιστα στο γραφείο του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, στην οδό Ζαλοκώστα.

Υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης που αναβαθμίζεται, με αναπληρωτή τον Νίκο Παπαθανάση ο οποίος θα πάρει αρμοδιότητες από το υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο γνωρίζει εκ πείρας. Υφυπουργοί θα είναι όπως όλα δείχνουν, ο Βασίλης Σπανάκης και ο Παναγιώτης Τσακλόγλου. Υφυπουργός για τη φορολογική πολιτική μάλλον θα είναι ο Χάρης Θεοχάρης.

Υπουργός Ενέργειας αναμένεται να ορκιστεί όπως όλα δείχνουν ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, το έργο του οποίου έχει εκτιμήσει ο πρωθυπουργός.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετακομίζει σε ένα απαιτητικό χαρτοφυλάκιο, καθώς θα είναι μάλλον ο νέος υπουργός Εργασίας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας από το υπουργείο Οικονομικών μετακομίζει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σε υπουργό Εσωτερικών φαίνεται πως αναβαθμίζεται η Νίκη Κεραμέως που αποχώρησε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Θόδωρος Λιβάνιος.

Υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης με υφυπουργό την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ορκιστεί ο Νίκος Δένδιας με υφυπουργό τον Νίκο Χαρδαλιά που γνωρίζει καλά το Πεντάγωνο.

Υπουργός Υγείας θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που επανέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα, με αναπληρώτρια υπουργό την Ειρήνη Αγαπηδάκη και υφυπουργό τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θα γίνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης με υφυπουργό τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα είναι πλέον ο Δημήτρης Καιρίδης.

Το νέο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής παίρνει η Σοφία Ζαχαράκη.

Υπουργός Ανάπτυξης θα είναι ο Κώστας Σκρέκας με υφυπουργό τον Κωσταντίνο Κυρανάκη.

Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου με υφυπουργό τον Χρήστο Δήμα.

Στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης μετακομίζει ο Βασίλης Κικίλιας ενώ αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού (οι αρμοδιότητες του οποίου μεταφέρονται στο Υπουργείο Παιδείας) αναλαμβάνει ο Γιάννης Οικονόμου ως αναπληρωτής υπουργός.

Στο Δικαιοσύνης υπουργός θα είναι ο Γιώργος Φλωρίδης.

Στο Αγροτικής Ανάπτυξης μετακομίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Για το Ναυτιλίας ακούγεται ο Νότης Μηταράκης.

Υπουργός Τουρισμού αναλαμβάνει η Όλγα Κεφαλογιάννη με υφυπουργό την Έλενα Ράπτη.

Κυβερνητική εκπρόσωπος θα είναι η Σοφία Ζαχαράκη.

Το Υπουργικό Συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση, αναμένεται να συνεδριάσει το μεσημέρι της Τετάρτης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook