Το Τμήμα των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων διοργανώνει για τη μεγάλη γιορτή του Παιδικού Βιβλίου διήμερο εκδηλώσεων, στις Παιδικές –Εφηβικές Βιβλιοθήκες, με καλεσμένη τη σπουδαία συγγραφέα Άλκη Ζέη.

- Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, η συγγραφέας θα συναντηθεί με μαθητές τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων.

- Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, από τις 10.00 έως τις 13.00 στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, η συγγραφέας θα δεχθεί παιδιά και γονείς, δίδοντας τους την ευκαιρία για συζητήσεις, γνωριμίες, αναζητήσεις και για ένα ….ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων!

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Την εορτή καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People - ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με στόχο να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Για τον εορτασμό στην Ελλάδα είναι υπεύθυνο το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ - ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ο οποίος κάθε χρόνο αναλαμβάνει τη μετάφραση και την εκτύπωση του