Λούνα παρκ στη Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να κλείσει ένα από τα δημοφιλή του τρενάκια, αφού επισκέπτες εντόπισαν μια τεράστια ρωγμή σε μια δοκό στήριξης.

Συγκεκριμένα, το Carowinds έκλεισε το Fury 325 την Παρασκευή (30/6) αφού λειτούργησε ολόκληρη την ημέρα. Η ιστοσελίδα του πάρκου μάλιστα, το διαφημίζει ως το «ψηλότερο, ταχύτερο και μακρύτερο giga coaster στη Βόρεια Αμερική».

Ένας επισκέπτης μοιράστηκε στα social βίντεο με τη ρωγμή που ανακάλυψε καθώς περίμενε να πάρει τα παιδιά του από το πάρκινγκ, σύμφωνα με το WBTV, και ενημέρωσε τους αρμόδιους. Ανέβασε μάλιστα ένα βίντεο που έδειχνε τη δοκό να λυγίζει καθώς τα βαγόνια με τους επιβάτες στροβιλίζονταν.

Δείτε το βίντεο:

Παρά το γεγονός ότι το πάρκο λέει ότι επιθεωρεί τις βόλτες καθημερινά, οι επισκέπτες του πάρκου ισχυρίζονται ότι χρειάστηκαν ημέρες αφότου παρατήρησαν για πρώτη φορά τη ρωγμή για να κλείσει για επισκευές.

Επίσης, τουλάχιστον δύο επισκέπτες του λούνα παρκ ενημέρωσαν τις αρχές για τη ρωγμή ενώ έγινε και μια κλήση στο 911 σε σχέση με τη ρωγμή. Παράλληλα, επισκέπτες του πάρκου δημοσίευσαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν τη ρωγμή ήδη από τις 24 Ιουνίου κατά την επίσκεψή τους στο πάρκο.

«Η ασφάλεια είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και εκτιμούμε την υπομονή και την κατανόηση των πολύτιμων επισκεπτών μας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας», ανέφεραν οι υπεύθυνοι του Carowinds σε δήλωσή τους.

«Στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων πρωτοκόλλων ασφαλείας μας, όλες οι βόλτες, συμπεριλαμβανομένου του Fury 325, υποβάλλονται σε καθημερινές επιθεωρήσεις για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους και η δομική τους ακεραιότητα» πρόσθεσαν ενώ εκπρόσωπος του Carowinds δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το ότι η ρωγμή εντοπίστηκε πολύ πριν κλείσει για επισκευές.

Σημειώνεται πως το Fury 325 άνοιξε για πρώτη φορά για το κοινό το 2015 και η κατασκευή του κόστισε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια. Αποδείχθηκε δημοφιλής ατραξιόν, καθώς χαρακτηρίστηκε ως η «πιο καυτή βόλτα στο πάρκο» όταν το Time έβαλε το Carowinds στη λίστα με τα δέκα καλύτερα λούνα παρκ της χώρας το 2018.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook