Ευρεία σύσκεψη συντονισμού, για την επόμενη και τελική φάση που αφορά την κατασκευή του «Συνδετήριου δρόμου του Κόμβου των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 03/07/2023 στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Η σύσκεψη προκλήθηκε με πρωτοβουλία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ., κ. Άρη Παπαδογιάννη και σε αυτή συμμετείχε η αρμόδια Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ και οι επιβλέποντες μηχανικοί, το σύνολο των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και αρχών [ Δήμος Χανίων, ΔΕΥΑΧ, ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ, Τμήμα Τροχαίας Χανίων], οι ανάδοχοι του έργου, καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρηματιών της περιοχής. Βασικό της στόχο, είχε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, προκειμένου το έργο, παρά τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει στην κατασκευή του μέχρι σήμερα – λόγω των σημαντικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν – να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Στη διάρκεια της, έγινε γνωστό πως τις αμέσως επόμενες ημέρες, πρόκειται να τεθούν στην περιοχή, νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από την εφαρμογή των οποίων, θ’ αλλάξει επί της ουσίας, ο τρόπος «εισόδου» στην περιοχή. Το κυκλοφοριακό «βάρος», θα πέσει πλέον από την «είσοδο» της πόλης προς τον κόμβο, η οποία θα γίνεται από τις οδούς Σοφοκλή Βενιζέλου και Πλαστήρα και η έξοδος από την οδό Ζυμβρακάκηδων και Μουρνιών.

«Βασικός μας στόχος, με δεδομένο ότι οι προθεσμίες πλέον μας πιέζουν ασφυκτικά, παραμένει το έργο να ολοκληρωθεί με τις μικρότερες δυνατές καθυστερήσεις με αρτιότητα και ασφάλεια», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook