Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της προμήθειας – μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων – υποστηρικτικών αυτοκινήτων, μηχανημάτων που κρίθηκαν απαραίτητα για την αποτελεσματική και ορθή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, τόνισε : “ Τα δύο νέα απορριμματοφόρα τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε χρήση, διαθέτουν εξοπλισμό για την αξιοποίηση του συστήματος κάδων που έχουν υπογειοποιηθεί. Προφανώς η δυνατότητα αυτή θα ενεργοποιηθεί, μετά την παράδοση του συστήματος υπογειοποίησης των κάδων, που καθυστερεί λόγω των γνωστών δυσλειτουργιών που υπάρχουν σε σχέση με το κομμάτι της Αγίας Τριάδος.

Ελπίζω πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, αφού οι δυο κάδοι που προβλέπονται από το Πράσινο Ταμείο, όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη δηλώσει βρίσκονται στον χώρο που έχει ήδη απαλλοτριωθεί από το δήμο. Επομένως τυπικό ζήτημα δεν υπάρχει, απλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την εργολαβία συντήρησης κοινοχρήστων χώρων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι σαφές ότι επειδή πρόκειται για πρόσθετη εργασία, θα πρέπει ο εργολάβος όπως έχει ήδη ενημερωθεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του τοιχίου το οποίο προβλέπεται για την στήριξη του συστήματος των κάδων”.

Όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, το επόμενο διάστημα, θα δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσης των δημοτών για τον στόλο των αυτοκινήτων (καθαριότητα, έργα, πυρόσβεση) που έχει αποκτηθεί την παρούσα δημοτική περίοδο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επόμενη δημοτική αρχή θα έχει σοβαρά εργαλεία ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει ευκολότερα αρμοδιότητες στον τομέα της καθαριότητας και της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Βάρδας, αναφερόμενος στις συνεχείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας υπηρεσίας, ώστε να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα οι προμήθειες νέων οχημάτων, δήλωσε : ολοκληρώθηκε ο κύκλος παράδοσης 13 οχημάτων που είχε προγραμματίσει ν΄ αποκτήσει ο Δήμος την παρούσα δημοτική περίοδο. Γίνεται κατανοητό, ότι στην υπηρεσία καθαριότητας προστίθενται πολύτιμα εργαλεία που θα συμβάλουν σημαντικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο και στην εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς τα έξοδα του δήμου για την συντήρηση των αυτοκινήτων θα μειωθούν σημαντικά.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου προσπαθεί ν ανανεώνεται και συνεχώς να βελτιώνει την εικόνα του, να την διατηρεί όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook