Διαδοχικές επισκέψεις μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ναυτική βάση στο Μαράθι καθώς και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής.

Αρχικά μια αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Γερουσιαστή Mike Crapo ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης  και ενημερώθηκε  για τις επιχειρησιακές δυνατότητες της βάσης  ενώ επισκέφθηκε  και το υποβρύχιο USS Florida (SSGN 728) το οποίο είχε ελλιμενισθεί στην προβλήτα.

Στην συνέχεια ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γεώργιος Τσούνης με αντιπροσωπεία μελών του Κογκρέσου με επικεφαλής τον Γερουσιαστή Jerry Moran επισκέφθηκαν – εκτός από τις εγκαταστάσεις της βάσης – και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής όπου τους υποδέχθηκε ο αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην πολυεπίπεδη Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, που εδράζεται στο κοινό όραμα των δύο χωρών για ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην στρατηγική σημασία και αξία των υποδομών της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου και της Λάρισας στην παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Συμμαχίας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της αντιπροσωπείας, ο Διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ, υποπτέραρχος (ΕΑ) Απόστολος Μητσόπουλος, παρουσίασε θέματα αμυντικής πολιτικής καθώς και τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων και ακολούθησε συζήτηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook