Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Μεταμόρφωσης , (Supreme Allied Commander Transformation – SACT) Στρατηγός Philippe Lavigne επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στο Ακρωτήρι Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ, ενημερώθηκε για την αποστολή του, τις εγκαταστάσεις, την εκπαίδευση και τις δυνατότητες του Κέντρου..

Επίσης περιηγήθηκε στα κεντρικά γραφεία και μίλησε στους εκπαιδευόμενους του Course 14000 «Maritime-Improvised Explosive Device Disposal (M-IEDD)», το οποίο αυτήν την χρονική περίοδο στιγμή λειτουργεί στο ΚΕΝΑΠ.

Η Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού (Allied Commander Transformation – ACT ) είναι μια στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ, που σχηματίστηκε το 2003 μετά από αναδιάρθρωση.

Σκοπός της  να οδηγήσει τον στρατιωτικό μετασχηματισμό των δυνάμεων και των δυνατοτήτων της συμμαχίας, χρησιμοποιώντας νέες έννοιες όπως η Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και νέα δόγματα προκειμένου να βελτιωθεί η στρατιωτική αποτελεσματικότητα της συμμαχίας. Όταν η Γαλλία εντάχθηκε ξανά στη Στρατιωτική Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ στα μέσα του 2009, ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Μετασχηματισμού (SACT) ορίστηκε να είναι Γάλλος αξιωματικός.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook