Η Evangelia έρχεται το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Προαύλιο του Θεάτρου Βλησίδη στο ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ Χανίων να αποκαλύψει τον ακαταμάχητο δυναμισμό της και να μαγνητίσει με το ξεχωριστό μουσικό της ταμπεραμέντο.  Μια συναυλία αφιερωμένη σε όλο τον κόσμο των Χανίων που την στήριξε από την αρχή της μουσικής της καριέρας. 

Η Evangelia (με Χανιώτη μπαμπά και Ιταλοαμερικανίδα μαμά) μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϋ, αλλά κάθε καλοκαίρι ερχόταν στο κτήμα της γιαγιάς της στα Πλεμενιανά Σελίνου, όπου ερωτεύτηκε την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Όταν ήταν φοιτήτρια άρχισε να γράφει τραγούδια και οι συνθέσεις της Ingrid Michaelson και της Etta James την ενέπνεαν. Ξεκίνησε να εργάζεται σαν δασκάλα και παράλληλα εμφανιζόταν σε κλαμπ στη Νέα Υόρκη. Η ίδια η Ευαγγελία λέει: «Ζούσα διπλή ζωή. Δίδασκα την ημέρα και πήγαινα στο Μπρούκλιν το βράδυ, έμενα ξύπνια όλη την ημέρα και την επόμενη μέρα το έκανα ξανά». Όταν έμεινε χωρίς δουλειά λόγω περικοπών, η Evangelia αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη μουσική. «Το πήρα ως σημάδι από το σύμπαν, που μου έλεγε να κυνηγήσω το όνειρό μου και όπου με πάει». Μετακόμισε στη Δυτική Ακτή της Αμερικής, στην Καλιφόρνια και λίγο αργότερα ο δρόμος της διασταυρώθηκε με αυτόν του Jay Stolar (συνθέτη και παραγωγού, γνωστού για τις συνεργασίες του με τους Aloe Blacc, Selina Gomez και Demi Lovato) και σύντομα οι δυο τους ανακάλυψαν ότι τους ενώνει μια έντονη δημιουργική χημεία.

Στο ντεμπούτο single της, «Páme Páme», η Evangelia δίνει το μουσικό της στίγμα και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το πάθος της για ζωή και δημιουργία. O Stolar παίζει μπουζούκι και η ίδια μας καλεί να ζήσουμε τη ζωή στο έπακρο.  Ακολούθησε το «Fotiá» όπου η Evangelia πάντρεψε αγγλικούς και ελληνικούς στίχους μαζί με μπουζούκι.  Το άκουσε η Ελένη Φουρέιρα και ζήτησε να κάνουν ντουέτο στα ελληνικά και στα ισπανικά. Το ντουέτο με την Φουρέιρα έγινε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα και έμεινε στα top ten στα ραδιόφωνα για έναν ολόκληρο χρόνο.  

Άλλες συνεργασίες που έχει κάνει φέτος είναι με τον Μεντε Φουερτε στο τραγούδι “πάλι» και τον χειμώνα ήταν μαζί με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον Σάκη Ρουβά στο TEATRO ATHENS.

Την άνοιξη ξεκίνησε την πρώτη της παγκόσμια περιοδεία με στάσεις στο Λονδίνο, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και πολλές άλλες πόλεις. Την αυλαία για την παγκόσμια αυτή γύρα αποφάσισε με αγάπη και σεβασμό να ρίξει στην λατρεμένη της Κρήτη, και βεβαίως στα αγαπημένα της Χανιά! 

Η Evangelia ενσωματώνει συνεχώς καινούργια στοιχεία της ελληνικής της κληρονομιάς στη μουσική της και με έμπνευση από τις ρίζες της, δημιουργεί κάτι νέο, πρωτότυπο και αυθεντικό. Δημιουργεί ένα πρωτότυπο και εντελώς προσωπικό μείγμα διεθνών και ελληνότροπων στοιχείων που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Με μεγάλη χαρά την υποδεχόμαστε στο προαύλιο χώρου του Θεάτρου Δημήτρης Βλησίδης στην παραλία του Κουμ Καπί Χανίων για μια βραδιά με πολύ μουσική, κέφι και χορό like we make it in Greece.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και του Δήμου Χανίων.

Χρήσιμες πληροφορίες

Ώρα έναρξης: 19:00

είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μαζί της: ο Στέλιος Βαμβακάς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook