Ιταλός τυροκόμος σκοτώθηκε χθες το βράδυ στην Λομβαρδία θαμμένος κάτω από κεφάλια τυριού που έπεσαν από εταζέρα που έσπασε προκαλώντας αλυσιδωτά την πτώση χιλιάδων κεφαλιών βάρους 40 κιλών το καθένα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

«Χρειάστηκε να μετακινήσουμε με το χέρι τα τυριά και τις εταζέρες. Χρειάστηκαν περίπου 12 ώρες για να βρούμε το θύμα», εξήγησε ο Αντόνιο Ντούζι, υπεύθυνος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης Μπέργκαμο.

italia
Ο 74χρονος τυροκόμος

Η αποθήκη βρίσκεται στην πολίχνη Ρομάνο ντι Λομπάρντια, νότια του Μπέργκαμο. Φιλοξενούσε συνολικά 25.000 κεφάλια τυριού Grana Padano τοποθετημένα σε μεταλλικές εταζέρες που έφταναν σε ύψος τα 10 μέτρα. Χιλιάδες κεφάλια έπεσαν σκοτώνοντας τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Τζιάκομο Κιαπαρίνι, 74 ετών, που εργαζόταν στο εσωτερικό της αποθήκης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε από τα μέλη της οικογένειας του θύματος που άκουσε τον ορυμαγδό που προκάλεσε η πτώση των χιλιάδων κεφαλιών.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο ιδιοκτήτης ήταν μόνος του στην αποθήκη όπου βρίσκονταν τα τυριά στο στάδιο της ωρίμανσης. Είχε πάει για να ελέγξει το ρομπότ που τα αναποδογυρίζει και τα πλένει με αυτοματοποιημένο σύστημα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook