«Να μην υπάρχει ούτε ένας ασθενής για τον οποίο δεν υπάρχει συμβατός δότης»: στη φράση αυτή που έλεγε στους συνομιλητές της η αείμνηστη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη περικλείεται το όραμα και το έργο του Σωματείου «Όραμα Ελπίδας», που με επιμονή, υπομονή και αισιοδοξία συνεχίζει να ανοίγει δρόμους για τη θεραπεία των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες και να αφήνει το δυνατό αποτύπωμά του.

Οι τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα φορτισμένες για όλους όσοι βρίσκονται κοντά στο Σωματείο «Όραμα Ελπίδας», καθώς εφέτος εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών (16 Σεπτεμβρίου), στη μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, και όχι με εκείνη να πρωτοστατεί σε όλες τις εκδηλώσεις για το έργο που οραματίστηκε και υλοποίησε.

Ωστόσο, στη δύσκολη αυτή συγκυρία το Σωματείο επέτυχε έναν ακόμη σημαντικό στόχο. Ξεπέρασε τους 300 συμβατούς δότες μυελού των οστών. Στη δεξαμενή των ανθρώπων του υπάρχουν, όπως αναφέρει, 300 πραγματικοί ήρωες που με τη γενναιότητά τους χάρισαν ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας.

Η 300η συλλογή (μυελού των οστών) προήλθε από μία νεαρή κοπέλα η οποία προσέφερε αιμοποιητικά κύτταρα σε ασθενή με αιματολογική κακοήθεια που έχρηζε μεταμόσχευσης μυελού των οστών και νοσηλεύεται στην Ελλάδα.

Χθες ανακοινώθηκε πως άλλοι τέσσερις δότες από το Όραμα Ελπίδας δύο άνδρες και δύο γυναίκες, προσέφεραν αιμοποιητικά κύτταρα σε ισάριθμους ασθενείς. Δύο μοσχεύματα δόθηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύονται στην Ελλάδα, ενώ τα άλλα προσφέρθηκαν σε Ευρώπη και Αμερική.

«Όλοι οι δότες μας αποτελούν πηγή έμπνευσης, υπενθυμίζοντάς μας τη δύναμη της ανθρώπινης καρδιάς και αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα αγάπης. Η προσφορά αυτή δημιουργεί έναν ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ δότη-λήπτη που ξεπερνά το χρόνο και το χώρο» αναφέρει σε ανακοίνωσή τους το Όραμα Ελπίδας.

Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε για τον τρόπο που μπορείτε να ενισχύσετε την αλυσίδα ζωής, και να γίνετε εθελοντές, αναζητήστε τις απαντήσεις στο https://oramaelpidas.gr/el/thelo-na-gino-ethelontis-dotis/.

ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook