Εντάχθηκε μετά την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και εγκρίσεων η χρηματοδότηση του Έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας – Αναβάθμιση υποδομών & υπαίθριων χώρων στη θέση “Γήπεδο-Γυρογιάλι”» στην Τ.Κ Πλατανιά του Δήμου Πλατανιά, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00 €.

Το παραπάνω Έργο ήταν μια πάγια διεκδίκηση του Δημάρχου Πλατανιά κου Ιωάννη Μαλανδράκη καθώς και της τοπικής κοινωνίας,  με την υποστήριξη της Βουλευτού Χανίων κας Ντόρας Μπακογιάννη, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την αρ. πρωτ. 284172/25-09-2023 απόφασή του ενέκρινε την ένταξη του συγκεκριμένου Έργου, στο πρόγραμμα «ΤΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ)».

Το Έργο στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών και της προσβασιμότητας, με πλήρη αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής, αναβαθμίζοντας έτσι τη συνολική εικόνα της κοινότητας Πλατανιά. Η μελέτη η οποία είχε εκπονηθεί από τον Δήμο Πλατανιά προβλέπει να εξυπηρετεί την προσβασιμότητα, τη δημιουργία ελεύθερου Δημόσιου χώρου, να υποστηρίζει δράσεις αθλητισμού, ψυχαγωγίας και τη δημιουργία παιδότοπου, με τις προδιαγραφές που απαιτούνται, αλλά και για προσβασιμότητα ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ι. Μαλανδράκης δήλωσε ότι  “… με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου  η κοινότητά Πλατανιά αναβαθμίζεται  και  δημιουργεί για πρώτη φορά ένα μεγάλο δημόσιο χώρο κοινωνικής ζωής κατοίκων και επισκεπτών στο κέντρο της κοινότητας Πλατανιά...”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook