Στην ομιλία του , ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, Μπάμπης Λουτσέτης τόνισε ότι η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τοπικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου είναι η μοναδική εγγύηση ώστε να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.
Όπως είπε στο Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματικών, των αυτοαπασχολουμένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων. Οι εκλεγμένοι με το Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Χανίων και στην Περιφέρεια με δεκάδες παρεμβάσεις ανέδειξαν τα προβλήματα των κατοίκων, απαίτησαν την ικανοποίηση των αιτημάτων που πρόβαλλαν οι μαζικοί φορείς της πόλης, μετέφεραν τις διεκδικήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ειδικά για την περιοχή του Γαλατά σημείωσε ότι είναι ζητούμενο η εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του μνημειακού συγκροτήματος για την Μάχη της Κρήτης που βρίσκεται στον Γαλατά, όπως και για την μετατροπή του πατρικού σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη σε Μουσείο. Αντίστοιχα αναδείχτηκε η αναγκαιότητα κατασκευής νέων σχολείων στην περιοχή, έργων υποδομής, χώρων άθλησης και αναψυχής που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία. Δυστυχώς ο προσανατολισμός τόσο της Δημοτικής αρχής δεν είναι η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων. Στην συζήτηση που ακολούθησε πήραν τον λόγο οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι ενίσχυσαν με παραδείγματα την εισηγητική ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου.
Χαρακτηριστικά είναι όσα ακούστηκαν από νεοδιόριστη δασκάλα στα Χανιά , η οποία περιέγραψε την καθημερινότητα που ζεί , όπως και εκατοντάδες συνάδελφοί της στην Πόλη μας. Είναι κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει παντελής έλλειψη μέριμνας τόσο από το κεντρικό όσο και από τοπικό κράτος, για να υπάρχει κατοικία για τους εκπαιδευτικούς, το ιατρικό προσωπικό που έρχονται να δουλέψουν στην Πόλη μας, τους φοιτητές.
Τον λόγο πήρε επίσης, ο Γιώργος Καβρουλάκης, υποψήφιος στην τοπική κοινότητα Γαλατά. Στην παρέμβασή του επιβεβαίωσε ότι το Δημοτικό σχολείο της Περιοχής είναι το ίδιο εδώ και δεκαετίες. Όταν χτίστηκε είχε προδιαγραφές για 250 παιδιά, ενώ σήμερα έχουν ο πλυθησμός της περιοχής , συνεπώς και τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο έχουν διπλασιαστεί. Η λύση δεν μπορεί να είναι η εγκατάσταση ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών, την ίδια στιγμή που εδώ και χρόνια ακούμε υποσχέσεις για την ανέγερση νέων σχολείων. Αντίστοιχα όπως σημείωσε στον Γαλατά δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για να υπάρχει διέξοδος για τα παιδιά, με τους γονείς να αναγκάζονται να τα μεταφέρουν σε άλλες γειτονιές για να βρουν ένα πάρκο.
Τέλος, στην εκδήλωση πήρε τον λόγο , ο Νίκος Βουρλάκης, υποψήφιος Περιφεριακός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση, εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Στην τοποθέτησή του ανέδειξε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι μέσα από τους φορείς τους, μπορούν να πιέσουν την εκάστοτε δημοτική αρχή που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η κινητοποίηση των κατοίκων του Γαλατά, οι οποίοι με την κινητοποίησή τους , απέτρεψαν τα σχέδια της Δημοτικής αρχής για την μονοδρόμηση ενός δρόμου που μόνο ταλαιπωρία θα έφερνε στους κατοίκους. Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Χανίων και στην Περιφέρεια όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν οι μόνοι που έφεραν την φωνή και τις διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος στα όργανα της τοπικής διοίκησης. Κατέληξε καλώντας τους παρευρισκόμενους τις μέρες που απομένουν να συμβάλουν ώστε να βγει ακόμα πιο δυνατή η φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης, που θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να ενισχυθούν οι αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook