«Ένα βασικό στοιχείο της κακοδαιμονίας και της στρεβλής ανάπτυξης που ακολουθείται στην Κρήτη και δεν είναι βιώσιμη είναι το χαρακτηριστικό της διεύρυνσης των ανισοτήτων. Έχουμε πολλές… Κρήτες. Δεν είναι μία ενιαία Κρήτη. Έχουμε την Κρήτη των βορείων παραλίων, την Κρήτη των κεντρικών βορείων παραλίων γύρω από το Ηράκλειο με το μοντέλο ανάπτυξης εκεί να έχει φτάσει στα όριά του και έχουμε και εγκαταλελειμμένες Κρήτες – δείτε τι γίνεται σε ένα μεγάλο κομμάτι του νομού Χανίων, τι γίνεται στην ενδοχώρα ή τη γίνεται προς τη Σητεία και την ανατολική Κρήτη» ανέφερε απόψε από τα Χανιά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Σπύρος Δανέλλης.

Όπως είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κρήτη μας αλλιώς» στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε απόψε στην αίθουσα του ΚΑΜ, ένα μοντέλο που προσπαθεί να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί να μην αντιμετωπίσει αυτές τις μεγάλες διαφορές ταχυτήτων.

Μάλιστα, περιγράφοντας την εικόνα που παρουσιάζει το νησί, τόνισε ότι: «Δεν μπορείς να έχεις “νησίδες” ανάπτυξης και ευμάρειας κάπου και δίπλα να έχεις άλλες “νησίδες” υποανάπτυξης με διάφορα προβλήματα. Είναι αδύνατο να συνυπάρξουν αυτά. Γι’ αυτό βασικό μας μέλημα είναι να αρθούν αυτές οι ανισότητες.»

Ο κ. Δανέλλης αναφερόμενος στον συνδυασμό του έκανε λόγο για ένα μικρό θαύμα καθώς αν και μετρά μόλις περίπου 2,5 μήνες πορείας και δράσης, καταθέτει, όπως είπε, μια ολοκληρωμένη πρόταση για «μια Κρήτη αλλιώς».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, τόνισε την ανάγκη μιας μη χειραγωγήσιμης – όπως τη χαρακτήρισε – αυτοδιοίκησης είτε από την κεντρική εξουσία όποια κι αν είναι αυτή είτε από οποιοδήποτε πολιτικό εναγκαλισμό και πρόσθεσε:

«Το μήνυμά μας στους πολίτες της Κρήτης στα Χανιά είναι ότι ήρθε ο καιρός μετά από 13 χρόνια δοκιμασίας αυτού του μοντέλου, μιας άναρχης και χωρίς προσδιορισμό προσπάθειας ανάπτυξης να περάσουμε σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και μια βιώσιμη προσέγγιση της ανάπτυξης που θα έχει σκοπό την ευμάρεια των πολιτών της Κρήτης και των επισκεπτών της»

Στην αίθουσα του ΚΑΜ το «παρών» έδωσαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό στα Χανιά καθώς και υποστηρικτές της αυτοδιοικητικής πρότασης του Σπύρου Δανέλλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook