Θα στέλνει απευθείας μήνυμα στο τηλέφωνο του παραγωγού όταν το στίγμα απομακρύνεται

GPS σε σχήμα ελιάς, το οποίο δεν διακρίνεται πάνω στο δέντρο και το οποίο θα στέλνει απευθείας μήνυμα στο τηλέφωνο του παραγωγού όταν το στίγμα απομακρύνεται, είναι διαθετειμένοι να βάλουν ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης προκειμένου να προστατέψουν τη σοδειά τους, μετά την εκτόξευση στην τιμή του ελαιόλαδου.

«Το GPS είναι ένα ομοίωμα ελιάς, που ενεργοποιείται με την απομάκρυνση από το δέντρο, δηλαδή όταν το στίγμα που έχει η ελιά στο συγκεκριμένο δέντρο απομακρυνθεί, ενεργοποιείται. Έρχεται αυτόματα ένα μήνυμα στο τηλέφωνο που είναι συνδεδεμένο» τόνισε μιλώντας στο Mega ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, Μύρων Χιλετζάκης.

«Είμαστε σε διαπραγματεύσεις να δούμε πόσο θα κοστίσει σε έναν ελαιοπαραγωγό. Αν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, θα το πάρουμε σε χαμηλότερη τιμή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι οι ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες και οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τους μεγαλύτερους παραγωγούς ελαιολάδου -μεταξύ των οποίων η Ελλάδα- έχουν οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις παγκοσμίως, τροφοδοτώντας τις ασυνήθιστα υψηλές τιμές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook