Ένα ζευγάρι Ισραηλινών που κρατούνταν όμηροι επί 20 ώρες από μαχητές της Χαμάς κέρδισαν χρόνο περιμένοντας να σωθούν προσφέροντας στους απαγωγείς τους ποτά, κάνοντας αστεία και ζητώντας μαθήματα αραβικών.

Αφού μια σειρήνα ανάγκασε τη Rahel Edri και τον σύζυγό της να μπουν στο καταφύγιο στο σπίτι τους στο Ofakim, πέντε άνδρες που ισχυρίζονταν ότι ήταν αστυνομικοί εισέβαλαν και άρχισαν να δίνουν εντολές, δήλωσε η Edri στο Walla, σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz.

Οι άνδρες, οι οποίοι μιλούσαν αραβικά, ανάγκασαν το ζευγάρι να ανέβει επάνω, έσπασαν και τα δύο τους τηλέφωνα και άρχισαν να ψάχνουν τις ντουλάπες τους.

«Με σημάδευαν με όπλο και κρατούσαν μια χειροβομβίδα πάνω από το κεφάλι μου», θυμήθηκε η Edri. «Τους είπα ότι έπρεπε να κάνω ένεση ινσουλίνης, προσπαθώντας να τους αποσπάσω την προσοχή από το γεγονός ότι έχω παιδιά που είναι αστυνομικοί… Τους πρόσφερα ποτά: Coke Zero, νερό».

Στη συνέχεια οι άνδρες της είπαν ότι ήταν ήρωες και ότι τα παιδιά τους υποστήριζαν τις πράξεις τους.

Όσο το ζευγάρι κρατούνταν όμηροι, οι άνδρες έλεγχαν συχνά τα παράθυρα του σπιτιού για να βεβαιωθούν ότι κανείς δεν ερχόταν να τους σώσει.

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει περισσότερο χρόνο, η Edri άρχισε να μιλάει και να αστειεύεται με τους απαγωγείς της. «Είπα: Θα σας μάθω εβραϊκά και εσείς θα με διδάξετε αραβικά», είπε. «Κατάλαβα ότι επρόκειτο για ζήτημα ζωής και θανάτου».

«Ξαφνικά, γύρω στα μεσάνυχτα, ακούσαμε τις ειδικές δυνάμεις να μπαίνουν», είπε, θυμίζοντας πόσο νευρική ένιωθε εκείνη την ώρα μήπως οι σωτήρες της πυροβολούσαν κατά λάθος την ίδια ή τον σύζυγό της.

«Αντί να μας σκοτώσουν, οι τρομοκράτες έτρεξαν σε διάφορες τοποθεσίες και κρύφτηκαν μέχρι να τους πυροβολήσουν», είπε η Edri. «Θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία. Είναι οι ήρωές μας».

Οι μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν το Σάββατο τη χειρότερη επίθεση κατά του Ισραήλ τα τελευταία 50 χρόνια. Υπολογίζεται ότι 800 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί, περισσότεροι από 2.000 έχουν τραυματιστεί και 100 επιβεβαιώνεται ότι έχουν αιχμαλωτιστεί από τη Χαμάς.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook