Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο των ΕΛΤΑ Α.Ε. , τον Δ/νoντα Σύμβουλο, την Δ/ντρια των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τον Υπουργό  και  Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, τους Βουλευτές του Νομού, καθώς και σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, αναφέρθηκε στην ελλιπή λειτουργία των Ταχυδρομικών Καταστημάτων του Δήμου Πλατανιά. 

Συγκεκριμένα ο κος Μαλανδράκης μεταξύ των άλλων έκανε λόγο για τα παρακάτω “… ο Δήμος Πλατανιά είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο τουριστικούς Δήμους της Κρήτης, όπου παράλληλα υπάρχει μεγάλος αριθμός ορεινών οικισμών με κατοίκους επί το πλείστον προχωρημένης ηλικίας. Οι πολίτες αυτοί την κυριότερη συναλλαγή που έχουν με τα ΕΛΤΑ είναι η πληρωμή της σύνταξης τους ή του οποιουδήποτε επιδόματος τους, ενώ κατά περίπτωση πραγματοποιούνται μέσω των Ταχυδρομικών Διανομέων και πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι παραπάνω συναλλαγές, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από την τοποθέτηση και μόνο των ταχυδρομικών γραμματοθυρίδων, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί ήδη σε κάποια σημεία του Δήμου  και το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η τοποθέτηση τους και σε άλλα σημεία»

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πλατανιά επανέλαβε τη δυνατότητα παροχής κτιριακών υποδομών τόσο στην Δ.Ε. Μουσούρων για το Ταχυδρομικό Κατάστημα Αλικιανού όσο και στη Δ.Ε. Βουκολιών για το Ταχυδρομικό Κατάστημα Βουκολιών,  έτσι ώστε να λειτουργούν χωρίς κανένα λειτουργικό κόστος τα Ταχυδρομικά γραφεία, εντός των κτιριακών υποδομών του Δήμου…..”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook