Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων προκλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας και ειδικά τις ώρες αιχμής του κυκλοφοριακού φόρτου από τις 7:30 έως τις 8:30  λόγω του έργου που εκτελεί ο ΔΕΔΔΗΕ στον κεντρικό δρόμο Χανίων – Αεροδρομίου στο ύψος του Αρωνίου.

Για τις ανάγκες δημιουργίας σκάμματος στην μια πλευρά του δρόμου σε ένα μεγάλο τμήμα έχει κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων από και προς μεγάλο τμήμα του Ακρωτηρίου να γίνεται εκ περιτροπής.

Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας ο εργολάβος τοποθέτησε και φωτεινούς σηματοδότες καθώς και εργαζόμενους, αλλά τις ώρες που υπάρχει μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος σχηματίζονται τεράστιες ουρές οχημάτων.

Έτσι το πρωί της Δευτέρας όταν διαπιστώθηκε ότι στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αεροδρόμιο το μποτιλιάρισμα εκτεινόταν σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων χρειάστηκε η παρέμβαση της Τροχαίας, χωρίς βέβαια να λείψουν τα παράπονα πολλών οδηγών που πήγαιναν στις εργασίες τους ή μετέφεραν τα παιδιά στα σχολεία.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr το συγκεκριμένο έργο του ΔΕΔΔΗΕ αφορά στην τοποθέτηση υπόγειου καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος στην μια πλευρά του δρόμου Χανίων – Αεροδρομίου και σε μια έκταση περίπου έξι χιλιομέτρων από το Αρώνι μέχρι τον Παζινό, κάτι που συνεπάγεται και σταδιακή μεταφορά των ρυθμίσεων της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρόμου, αναλόγως με την εξέλιξη των εργασιών.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ εντύπωση προκαλεί και το ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν οι χιλιάδες που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη κεντρική οδική αρτηρία.

Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να δείχνουν υπομονή συμμορφούμενοι με τις ρυθμίσεις κυκλοφορίας γιατί στο συγκεκριμένο σημείο όπου γίνεται τώρα το έργο, λόγω μιας στροφής η ορατότητα είναι περιορισμένη και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος εάν βρεθούν δυο οχήματα στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας από αντίθετες κατευθύνσεις.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook