Νέα στοιχεία φέρεται να προκύπτουν για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού, αφού ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των ατόμων που ήταν μπροστά στο περιστατικό.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ανέφερε πως εξασφάλισε τις καταθέσεις του αδερφού του 17χρονου και της φίλης του θύματος που ήταν μέσα στο όχημα, αλλά και του συναδέλφου του κατηγορούμενου αστυνομικού που συμμετείχε στην καταδίωξη.

Ο αδελφός του 17χρονου φέρεται να είπε πως «ο αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του ένα πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του χτύπησε το παράθυρο του αδελφού μου μια φορά δυνατά. Ο αδελφός μου άνοιξε την πόρτα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά. Του είπε “κατέβα κάτω”. Ο αδελφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μία φορά».

Επίσης, ο συνάδελφος του κατηγορούμενου, φέρεται να κατάθεσε ότι «ο Γ… άρχισε να δίνει εντολές στον οδηγό του οχήματος, φωνάζοντάς του δυνατά ότι είμαστε αστυνομικοί και λέγοντάς του να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω. Εκείνος δεν άνοιξε όμως ούτε την πόρτα ούτε το παράθυρο αλλά δεν άνοιξε και καμία άλλη πόρτα ή άλλο παράθυρο του οχήματος.)) Τότε ο Γ… έπιασε το πόμολο άνοιξε την πόρτα του αμαξιού και φώναξε δυνατά στον οδηγό “Αστυνομία, ΒΓΕΣ ΕΞΩ”. Εκείνος όμως δεν υπάκουσε και δεν έβγαινε από το αμάξι. Τότε είδα τον Γ… να τραβάει τον οδηγό προς τα έξω και σε κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν δίπλα στην πόρτα και τον τραβούσε, άκουσα έναν πυροβολισμό».

Η φίλη του 17χρονου ισχυρίστηκε πως δεν μπόρεσε να δει καλά ότι έγινε, επειδή καθόταν δεξιά στη πίσω θέση του οχήματος. Ωστόσο, φέρεται να κατέθεσε πως «μετά ήρθε ο αστυνομικός στο παράθυρο του Χρήστου, του χτύπησε το τζάμι χωρίς να δω με τι χτύπησε το τζάμι, του άνοιξε την πόρτα και τον κλώτσησε με το πέλμα του ποδιού του. Ο Χρήστος έπεσε λίγο προς τα δεξιά και μετά ο αστυνομικός έπιασε τον Χρήστο με τα δυο του χέρια και τον έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο χωρίς να βλέπω τι έκανε ο Χρήστος γιατί καθόμουν πίσω και δεξιά του αυτοκινήτου. Μετά από αυτό και αφού πιθανόν ο Χρήστος ήταν ο μισός έξω από το αυτοκίνητο άκουσα έναν πυροβολισμό».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook